Terug naar overzicht Terug

Harm Zeinstra pakt punt voor FC Emmen


Voor het eerst in de competitie startte FC Emmen lichtelijk als favoriet maar die rol kon de ploeg tegen Fortuna nog niet echt aan. Het had zo graag een stap op de ranglijst willen maken maar door de 0-0 bleef het bij een stapje van de negentiende naar de achttiende plaats. Toch heeft het de kansen op de driepunter gehad. De verhouding in de eerste helft was wat dat betreft 4-0 in het voordeel van de Emmenaren maar de afwerking was volstrekt onvoldoende. Het begon al vlot met een geweldige kopkans voor Hans Denissen in de vierde minuut op een voorzet van Milos Malenovic maar de vrije trappen specialist bleek nog geen kopspecialist want hij mikte in riante positie naast. Kort daarop leek Pedro Beda de bal voor het inleggen te hebben maar ook hij kreeg de bal niet langs doelman Wintjes. De Limburgers verstopten zich overigens bepaald niet, Fortuna speelde wel met twee spitsen maar er kwam meestal snel aansluiting zodat er voortdurend dreiging was. Dat mondde overigens in de eerste periode nauwelijks in echte doelkansen uit. FC Emmen bezat die echter wel en had eigenlijk de eerste helft met een voorsprong moeten afsluiten. Na dik een half uur spelen nam Milos Malenovic een voorzet van Arjen Bergsma ineens op de pantoffel maar mikte recht in de grijpgrage vingers van Wintjes. Kort voor de pauze deelde ook aanvoerder Roy Stroeve in de malaise voor wat betreft de slechte afwerking na een vrije trap van Hans Denissen maar sleepte er nog wel een hoekschop uit die geen resultaat opleverde. ,,In het verleden stonden we vaak bij het ingaan van de rust achter maar deze keer hadden we op voorsprong moeten staan”, wist trainer Harry Sinkgraven na afloop.
Met Xander Houtkoop voor Michel Poldervaart begon FC Emmen aan de tweede helft maar in plaats van aanvallend meer druk uit te oefenen moest het Fortuna Sittard toestaan de meeste tijd op de Emmer helft door te brengen. FC Emmen moest zich tot counteren beperken maar slaagde er wel in de  nul vast te houden. In de 52e minuut was dat overigens wel kantje boord. Fortuna kreeg een vrije trap toegewezen die door verdediger Rik Geenen naast werd geschoten. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof, die zijn tweede wedstrijd in het betaalde voetbal leidde, had daarbij echter een niet helemaal correcte duw van Sjors Paridaans gezien en floot tot verbijstering van alles wat voor FC Emmen was voor een strafschop. Topscorer Demba Traore van de Fortuna Sittard belastte zich met de opgave zijn ploeg op voorsprong te brengen maar zag zijn schot door doelman Harm Zeinstra gestopt.
Spannend was het daarna wel maar FC Emmen kon de wedstrijd maar niet in handen krijgen. In het laatste half uur kreeg Hans Denissen nog wel de mogelijkheid om tot drie maal toe zijn vrije trappen te lanceren. Succes had hij deze keer niet maar de eerste twee eindigden wel in een hoekschop. De derde en laatste keer belandde in de tribune. In de extra tijd van drie minuten beperkten de teams zich ogenschijnlijk tot het consolideren van de 0-0 stand. Harry Sinkgraven: ,,We hebben vanavond niet goed gespeeld. In de eerste helft hebben we goede kansen gehad maar als je kijkt naar de tweede helft waarin je ook nog een strafschop tegen krijgt moet je met het gelijke spel tevreden zijn.”


FC Emmen-Fortuna Sittard 0-0. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Beda, De Vries, Ripson, Paridaans (FC Emmen), Vanek, Taktak (Fortuna). Toeschouwers: 2185.
FC Emmen: Zeinstra; De Vries, Paridaans, Görtz, Bergsma, Poldervaart (46. Houtkoop, 79. Wakker), Stroeve, Ripson, Beda, Malenovic, Denissen.
Fortuna Sittard: Wintjes; Vanek, Grabovac, Geenen, Öcal, Simone, Traore, Taktak, Rychlik, Peltjo (70. Mboua), Voorn.

 

Hans Denissen zit even bij de pakken neer. 

 

Weer niet! 

 

Een kopbal van Niek Ripson. 

 

Milos Malenovic moet zijn meerdere in doelman Danny Wintjes erkennen (Foto’s Boudewijn Benting)