Terug naar overzicht Terug

FC Emmen staat voor 'ongelooflijke belangrijke pot.'


FC Emmen trainer Harry Sinkgraven spreekt van een ‘ongelooflijk belangrijke pot’, ook omdat naaste concurrenten FC Omniworld en Haarlem tegen elkaar moeten spelen zodat daar vanzelfsprekend punten worden gepakt. ,,We moeten dus zorgen dat ook te doen. De ploeg zal vanaf het begin super scherp moeten zijn. Nauwkeurig in de passing en goed in de duels zitten. We hebben Fortuna twee maal aan het werk gezien waarvan ik zelf de wedstrijd tegen Excelsior heb bekeken. Fortuna pakte vrijdag een punt tegen RBC na daarvoor drie op rij te hebben verloren. Die nederlagen waren echter bepaald geen veegpartijen, het verliest zelden met grote uitslagen.”
Fortuna Sittard zit uiteraard in het zelfde schuitje en heeft het statistische voordeel de afgelopen drie seizoenen in Emmen niet te hebben verloren met twee overwinningen en een gelijkspel. In Sittard is het overigens een geheel ander verhaal want daar heeft FC Emmen nog nooit een competitieduel verloren.
Opvallend bij FC Emmen is dat er ontzettend weinig blessures zijn. Afgezien van Jannes Wolters is Steven de Blok de enige die morgenavond niet van de partij kan zijn. Hij heeft een enkeloperatie ondergaan en zal een maand moeten pauzeren. De fitheid voert Sinkgraven terug op het werk in de voorbereiding. ,,Dat er zo weinig blessures zijn is volgens mij een gevolg van de in dat opzicht goed verlopen voorbereiding. We hebben de trainingsarbeid kennelijk goed gedoceerd.”
De verwachting is dat FC Emmen in exact dezelfde formatie zal aantreden als tegen De Graafschap. Het zou betekenen dat Leonardo nog steeds niet speelgerechtigd is. Er wordt nog steeds van alles in het werk gesteld maar het verloopt ongewoon moeizaam. Het zou kunnen dat vrijdag alsnog het verlossende bericht van de Braziliaanse bond komt.