Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing De Graafschap – FC Emmen


Als we vrijdagavond in De Vijverberg aantreden tegen De Graafschap, dan weten we in ieder geval één ding zeker: een vol uitvak zal de ploeg van onze trainer Dick Lukkien, die afgelopen maandag 50 werd, naar de overwinning gaan schreeuwen. We blikken vooruit op de wedstrijd tegen de Superboeren, samen met Abraham hemzelf.

Uitstekende week voor jarige trainer
Het was een prima week voor Lukkien. Waar op zondag in eigen huis met 2-1 werd gewonnen van Telstar, vierde hij de dag erna zijn verjaardag. “Ik heb een hele leuke dag gehad. Overdag was er visite over de vloer, ik ben verwend met cadeaus en ’s avonds hebben we een hapje gegeten. Ik voel me absoluut nog geen 50, maar de tijd gaat snel. Ik hoop dat ik nog vele jaren in goede gezondheid mag doorgaan”, zegt hij zelf.

Gretiger zijn om het verschil te vergroten
Zijn ploeg won zondag weliswaar in een zonovergoten stadion De Oude Meerdijk, maar heel tevreden over de prestaties was de jarige niet. Hij vervolgt: “Zonder bal vond ik ons net niet agressief genoeg en met bal niet nauwkeurig genoeg. Daarover hebben we de afgelopen week het een en ander besproken. Over het algemeen vond ik het een dik verdiende overwinning, maar we moeten wel meer uit de wedstrijd halen. We moeten wat gretiger zijn om het verschil te vergroten, want de marge was maar één en daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend.”

Tegen de Superboeren volgt er een kans om die aandachtspunten te verbeteren. “Het is een prachtig affiche. Ik denk dat er een kolkende ambiance zal ontstaan. De Vijverberg staat bekend als een geweldig stadion en ook ons uitvak is uitverkocht. Het is wederom een belangrijke wedstrijd en ik benieuwd of we kunnen laten zien wat we in ons hebben”, zegt Lukkien.

De Graafschap-uit blijkt lastig volgens statistieken
Waar onze jongens in een uitstekende vorm verkeren, is dat voor De Graafschap alles behalve het geval. Uit de laatste zeven wedstrijden werden namelijk slechts zes punten behaald. Desondanks mag De Graafschap-uit als een lastige uitwedstrijd worden gerekend, zo blijkt uit de historische statistieken. Van de twintig eerdere ontmoetingen in Doetinchem (alle competities) wonnen we er namelijk maar vijf, waarvan de laatste op 17 januari 2015 werd geboekt. Meer feitjes over deze wedstrijd vind je hier!

“Ik vind dat ze goede spelers hebben. Vorige week hebben we gezien dat ze tegen een goede ploeg als Eindhoven toch redelijk gemakkelijk de punten in de wacht slepen. Wij zijn voorbereid en weten wat we kunnen verwachten. Het gaat erom dat we ons eigen ding weer gaan doen”, aldus de trainer.

Eerder dit seizoen verloren we in de thuiswedstrijd met 0-2 van de tegenstander van morgen en dus is het tijd voor revanche. Lukkien zegt daarover: “In die wedstrijd probeerden ze druk te gaan zetten. Wanneer wij heel goed zijn, wordt dat voor hen lastig. Dan moeten zij misschien wel achteruit, gaan ze verdedigen en mogelijk counteren. Het gaat erom dat wij die counters in de kiem smoren en dat de restverdediging goed op orde is. In de kleine ruimtes die we dan krijgen, moeten we zorgen dat we tot kansen komen door acties en goed combinatiespel.”

Rui Mendes overlegt indrukwekkende cijfers
Een van de mannen die daarvoor moet gaan zorgen aan Drentse zijde is uiteraard Rui Mendes. De Portugees scoorde tegen Telstar voor de vijfde keer op rij en kan indrukwekkende statistieken overleggen. In de afgelopen zeven seizoenen was namelijk alleen Cas Peters bij meer doelpunten betrokken in één seizoen, dan Rui Mendes in de huidige (17 totaal – 11 goals, 6 assists).

Meedoen Araujo nog een slag om de arm
Miguel Araujo landt donderdagmiddag met het vliegtuig vanuit Peru. Hij nam tijdens de afgelopen interlandperiode weer deel aan het nationale elftal, dat zich plaatste voor de intercontinentale play-offs voor het WK. Daarvoor speelt de ploeg in juni tegen Australië of de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Lukkien is zijn meedoen voor vrijdag nog een slag om de arm: “Ik zal hem vanavond nog even spreken. Dan gaan we kijken hoe hij ervoor staat en of hij fit genoeg is om te spelen.” Peet Bijen, Teun Bijleveld, Lentini Caciano, Ben Scholte, Metehan Güçlü en Mart Lieder ontbreken sowieso.

Vol uitvak met 500 Emmenaren!
Uiteraard gaan we er morgen met 500 Emmenaren voor zorgen dat de jongens massaal worden gesteund in deze belangrijke wedstrijd! Op naar de climax en een hopelijk geweldig einde van het seizoen! De Graafschap – FC Emmen is tevens live te volgen op ESPN2.

De Graafschap – FC Emmen
Vrijdag 1 april, 20.00 uur
De Vijverberg
Scheidsrechter: Kamphuis