Terug naar overzicht Terug

Gouden Gids divisie verliest van Sinterklaas


De Gouden Gids divisie heeft van Sinterklaas verloren: dat mag de conclusie zijn na de speeldag op 5 december. Alle thuis spelende clubs boekten toeschouwersaantallen die voor het merendeel ver beneden het gemiddelde lagen. Alleen De Graafschap mocht van een normaal bezoekersaantal spreken, tegen BV Veendam kwamen er slechts 188 mensen minder dan gewoonlijk kijken. In totaal kwamen er bij de negen wedstrijden 27.707 bezoekers, indien alle clubs hun gemiddelde hadden gehaald, zouden dat er ruim tienduizend meer zijn geweest.
Grootste verliezer was de FC Den Bosch dat voor het duel tegen Cambuur met 1753 toeschouwers ruim 1800 bij het tot dan toe behaalde gemiddelde achterbleef. Sparta trok tegen FC Eindhoven slechts 3087 bezoekers terwijl op het Kasteel in doorsnee 4856 toeschouwers komen. Ook Go Ahead Eagles, 1621 onder het gemiddelde tegen TOP Oss, en Emmen zaten ver onder het normale niveau.
Emmen zag tegen AGOVV Apeldoorn 3857 bezoekers binnen de poorten van het Unive stadion komen: wat een dikke 1600 beneden het gemiddelde is. Om op een lager aantal toeschouwers bij een competitiewedstrijd in Emmen te komen, moet worden teruggegrepen op het seizoen 96/97 toen er op de eerste speeldag tegen FC Zwolle slechts 3766 bezoekers kwamen.