Eerste driepunter voor Emmen A1

Emmen A1-FC Utrecht A1 2-0

Het lijkt er op dat Emmen A1 gaat wennen aan het niveau van de eredivisie. Na de bekerwinst een week eerder tegen ADO Den Haag werd nu de eerste competitiezege behaald middels een 2-0 resultaat tegen FC Utrecht. Een volkomen verdiende overwinning omdat de Utrechtenaren nauwelijks kansen kregen.
Na een eerste helft waarin weinig opmerkelijks gebeurde, kwam Emmen zes minuten na de thee aan de leiding. De vrije trap van Daniel Manning werd lichtjes door een verdediger beroerd waarna doelman Dudukcu van FC Utrecht kansloos werd: 1-0. Kort daarna leek Emmen het gemakkelijk te krijgen nadat Joris van Rooyen van de gasten met een tweede gele kaart van het tapijt verdween. Dat was echter niet het geval, FC Utrecht bleef gevaarlijk hoewel echte doelrijpe kansen uit bleven. Toen Emmen drie minuten voor het einde op 2-0 kwam via Emiel de Vries was het vervolgens een bekeken zaak.
Opstelling Emmen: Peek; Schenkel, Doorn, Wigger, Klaassens; Benali, Reins (46. Wever, 74. Bugera), Bosman; Manning, Boelen, De Vries.

Emmen B1-FC Utrecht B1 3-3

Een 3-1 voorsprong was niet voldoende voor Emmen om de volle buit te halen. In de laatste vijf minuten stond het twee tegengoals toe waardoor met een 3-3 eindstand genoegen moest worden genomen.
Op papier was FC Utrecht een maatje groter dan Emmen. Doelman Roy Bleeker, de verdedigers Omer Ozcelik en Thijs Atteveld, middenvelder Peter van Dongen en linkerspits Wim Wakelkamp hebben allemaal reeds in Oranje onder 16 en/of 17 gespeeld. Maar van een Utrechtse overmacht was niets te bespeuren hoewel duidelijk zichtbaar was dat het in aanvallend opzicht wel iets te bieden had. Al in de vierde minuut kwam FC Utrecht via de prima spits Nick Stots aan de leiding toen hij wel erg vrij werd gelaten. Emmen B1 is echter een karakterploeg waarop FC Utrecht zich lelijk verkeek. Nadat Robin Bruinsma in de 21ste minuut de paal had geraakt, schoot Jesper Voorintholt drie minuten later na een blunder van aanvoerder Thuis Atteveld de gelijkmaker binnen: 1-1. In de tweede helft kwam Emmen via een gelukje aan de leiding. Doelman Bleeker, gehinderd door het hobbelige veld, schoot tegen de rug van Robin Bruinsma op waarna de bal rechtstreeks in het doel verdween: 2-1. Negen minuten later rondde Jurnel Rojer een prima aanval via o.a. Bruinsma en Voorintholt met een vlammend schot af: 3-1. De drie punten waren dus binnen handbereik maar zoals B1 wel vaker is overkomen, werden in de slotfase de punten verspeeld. Door te weinig coaching in de achterste lijn kwamen er voortdurend Utrechtenaren in schietpositie en de 3-2 en 3-3 konden niet uitblijven. Ze werden beiden door invallers (Mitchell Schet en Irfan Bachdim) gescoord.
Opstelling Emmen B1: Eulink; Balsala, Otten, Hindriks, Guchelaar; Hoolsema, Zwikker (65. Van der Veen), Kamps; Voorintholt, Bruinsma (66. Pot), Rojer (78. Husers).

Emmen B2-Zwartemeer B1 3-0

In een matige eerste helft liep Emmen B2 toch naar een 2-0 voorsprong. De openingstreffer kwam op naam van Rob Schreuder toen de Zwartemeer-goalie in de 20ste minuut een schot van Joel de Almeida niet onder controle kreeg. Een kwartier later stond het 2-0 toen Hidde Rog een voorzet van Lascal Boer benutte. Na rust lag het in de bedoeling dat Emmen de bal snel zou rondspelen en van de vleugels gebruik zou maken. Maar die opdracht werd niet goed uitgevoerd tegen het fysiek sterke Zwartemeer. In een rommelig duel werd het in de 78ste minuut toch nog 3-0 via een treffer van Lascal Boer. Voor komende zaterdag staat Emmen B2 voor een echte vuurproef wanbt dat moet het in Coevorden tegen koploper Germanicus aantreden.

Emmen C2-Drachten C1 2-4

Emmen C2 speelde best een goede wedstrijd maar de spits van Drachten maakte het verschil. Deze door meerdere bvo’s begeerde jongeling scoorde vier maal voor de Friezen. Frank Schijff zette Emmen nog wel op voorsprong waarna de spits van Drachten drie keer scoorde. Jordy Beeksma bracht de spanning terug met het tweede doelpunt van Emmen waarna Drachten’s goudvinkje zijn vierde treffer scoorde.

Heerenveen D1-Emmen D1 2-7

Emmen D1 nam voor rust in deze wat rommelige wedstrijd een 3-1 voorsprong. Jori Bouws opende in de 4de minuut de score uit een door Gerben Rog verlengde hoekschop. In de 17de minuut schoot Rick ten Voorde de 0-2 binnen uit een voorzet van Simon Yzerman. Zes minuten later zette Ten Voorde voor en werkte Bouws af: 0-3. Heerenveen scoorde daarna tegen. Na de pauze schoten Wouter Beijering, Ruben Hoek, Rick ten Voorde en Gerben Rog hun ploeg naar een 1-7 stand. Heerenveen had in de 23ste minuut het laatste woord.
Opstelling Emmen D1: Pascuál Koops; Jisry Hoff, Yannis Kazantzis, Gerben Rog, Tim Pieters ( 35. Maikel Arling ); Robbert Mensinga ( 35. Fabian Stevens ), Aaron Petstra ( 35. Gianluca Caria ), Hilan Kaddouri ( 35. Ruben Hoek ); Simon Yzerman, Rick ten Voorde, Jori Bouws (35. Wouter Beijering ).