Emmen C1 wint in Haarlem

Emmen C1 heeft zondagmiddag een prima prestatie geleverd door de uitwedstrijd tegen het hoger geklasseerde Haarlem C1 met 3-1 te winnen. Na een helft spelen zag het er echter niet naar een overwinning uit omdat de thuisclub toen met 1-0 leidde.

Al in de vierde minuut keek Emmen tegen een achterstand aan toen een Haarlemmer vrij voor doelman Folkert Feenstra kwam te staan. Tien minuten later moest de Emmer doelman nog eens in hoge nood redding brengen. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Emmen een beetje in de wedstrijd. Doze Manuel liet een mogelijkheid liggen door voor eigen glorie te gaan in plaats van af te spelen. Op slag van rust dacht Richard Johannis een strafschop te krijgen toen hij onderuit werd gehaald,maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan.
Na de rust stond er een heel ander Emmen op het veld. Richard Johannis schoot eerst nog over maar in de 45ste minuut scoorde hij wel na een voorzet van Manuel en een overstapje van Bas Dost. In de 49ste en 60ste minuut schoot vervolgens Janko Dekker met twee fraaie vrije trappen Emmen naar de 3-1 overwinning.
Opstelling Emmen C1; Feenstra; Gortz, Schoenmakers, Zuidberg, Kerkdijk (36. Bakker); Dekker, Jelle Siekman (62. Avci), Nouri; Johannis (60. De Vries), Dost, Manuel.