Goed weekeinde voor jeugdteams FC Emmen

De jeugdteams van FC Emmen hebben een prima weekeinde achter de rug. Voor de oudste zes teams waren er vier overwinningen weggelegd naast twee gelijke spelen.

Roda ’46 JO19-FC Emmen JO19 1-3
FC Emmen onder 19 blijft op de goede weg door gaan. Nu werd in Leusden Roda ’46 onder 19 met 3-1 geklopt. Het was geen gemakkelijke driepunter want na een klein uur spelen stonden de Emmenaren met 1-0 achter. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg die goed georganiseerd stonden te spelen en FC Emmen nauwelijks kansen toestond. In de 21e minuut was FC Emmen wel dichtbij de openingstreffer toen Levon van Dijk met een kopbal de onderkant van de lat raakte. Vijf minuten in de tweede helft kwam de thuisclub op voorsprong waaraan een foutje van Merik Sliedrecht voor af ging. Elf minuten later maakte Sliedrecht zijn foutje weer goed door de assist te verzorgen waaruit Freddy Quispel de stand in evenwicht bracht. Een opvallende rol bij FC Emmen vertolkte doelman Kjell Scherpen die zowel voor als na rust met een paar geweldige reddingen erger voorkwam. De 1-2 in de 66e minuut was voor een belangrijk deel het werk van Raphael Ngendakumana. Uit zijn voorzet bracht Jochem Scholten zijn ploeg aan de leiding. Vier minuten voor het einde maakte Freddy Quispel alles klaar uit aangeven van Kjelt Engbers. Bij FC Emmen maakte tien minuten voor het einde Anthony Trajkoski zijn rentree na maandenlang blessureleed. Verder pakte Nande Wielink een gelekaart waardoor hij de komende week is geschorst.

anthony

Anthony Trajkoski (17) maakt na lange tijd zijn rentree.

FC Emmen JO19: Scherpen: Siedrecht, Wielink, Van Dijk, Berends, Ngendakumana (80. Trajkoski), Scholten, Bijlsma, Deiman (58. Engbers), Quispel, Scheper (71. Hindriks).

FC Emmen JO17-Almere City FC JO17 2-0
FC Emmen onder 17 pakte eindelijk weer eens drie punten door het bezoekende Almere City met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen. De polderbewoners maakten zeker in de eerste helft een goede indruk en het duurde een tijdje voordat de Emmenaren de zaakjes onder controle hadden. Hoogtepunt was een voorzet van Jelmer Keen die boven op de lat belandde. Na de pauze speelde FC Emmen een uitstekende pot voetbal. Spits Thijs Dallinga stond in de 50e minuut alleen voor de uitstekende Almere doelman maar kon hem niet passeren. Vijf minuten later kon Dallinga zich revancheren maar schoot nu voor een open doel hoog over. De sterke spits kreeg Almere City echter toch op de knieën. In de 58e minuut rondde hij een uitstekende aanval perfect af: 1-0. Er kwamen nog meer mogelijkheden maar pas twee minuten voor het einde stelde FC Emmen de zege veilig. Het was wederom Thijs Dallinga die het vonnis voltrok na uitstekend voorbereidend werk van Lesley Osazee.
FC Emmen JO17: Jalving: Verheul, Timmerman, Luchies, Osazee, Shane Dokter (75. De Vries), Aalderink, Keen, Carty, Dallinga, Margaritha.
DSCF3229

Jearl Margaritha verliest het duel met de doelman van Almere City.

DSCF3240

Bas Aalderink lijkt door te breken maar wordt hier voordeel ontnomen.

DSCF3233

Jordy Luchies zet voor.

DSCF3243

Thijs Dallinga scoorde beide treffers voor FC Emmen onder 17.

DSCF3250

Thijs Dallinga steekt er boven uit.

Quick ’20 JO15-FC Emmen JO15 1-1
Een tegenvallend resultaat voor de Emmer onder 15 formatie. Quick ’20 stond met 23 punten minder dan FC Emmen op de voorlaatste plaats en zou aldus geen al te grote problemen moeten opleveren. Dat werd het wel omdat FC Emmen simpelweg te weinig bracht. Het kwam nog wel vlot op voorsprong door Jeroen Welles in de vijfde minuut. Daarna stokte echter de doelpuntenmachine. Kansen waren er zeker in de tweede helft wel maar de afwerking was onvoldoende. Zeven minuten voor het einde moest de ploeg ook nog de gelijkmaker incasseren door geknoei in de achterste linie.
FC Emmen JO15: Meier; Luke Dokter, Klaassens, De Roo, Gierveld. Dijks, Plaggenborg, Slor (Schuiling), Draisma (Lie-a-Lien), Klaassen, Welles.

FC Emmen JO14-Achilles ’29 JO14 2-1
FC Emmen revancheerde zich een beetje voor de 7-0 nederlaag die het een week eerder in Sittard opliep. Tegenstander Achilles ’29 had slechts een puntje veroverd uit zes wedstrijden en ook in Emmen bleef het op een punt staan. Voor FC Emmen scoorden Luca Broers in de vijfde minuut en Jamal Kriekjes in de 26e minuut.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Bulder, Meijles, Slomp, Mulder, Hulshof, De Vries, Roufs, Broers, Kriekjes (Mansaray), Nijgh.

Be Quick 1887 13(1)-FC Emmen JO13(1) 2-2
In Haren was er evenwicht in het begin van de wedstrijd met een paar kansen over en weer. De slotfase van de eerste helft was duidelijk voor FC Emmen, maar het bleef 0-0 met de rust. In de tweede helft was het FC Emmen dat in de 38ste minuut de score opende. Via een prachtig afstandsschot in de bovenhoek scoorde Florian Zeqiri de 0-1. Lang werd niet genoten van de voorsprong, want drie minuten later lag de bal er aan de andere kant in na niet goed ingrijpen van de Emmer verdediging. Een vrije trap van Damien Zwikker vloog er vervolgens na een stuit onverwachts in en na 45 minuten stond het weer 1-2 voor FC Emmen. In een van de spaarzame uitvallen scoorde Be Quick 1887 een paar minuten voor tijd alsnog de 2-2. Opnieuw een kater voor FC Emmen. Waar rekening gehouden was met drie punten, moest genoegen worden genomen met een punt.
FC Emmen JO13(1): Jipping, Zwaagstra (Tempelman), Funke, Zwikker, Kuik, Zeqiri, Nijmeijer, Dijkstra (Falke), Ridderbusch, Meijer (Lamberink), Egberts.

FC Emmen JO13)2)-ASV Dronten JO13(1) 3-1
Er stond iets op het spel bij deze wedstrijd. ASV Dronten kon bij verlies degraderen terwijl FC Emmen bij winst een flinke stap richting klassenbehoud kon maken. De gasten vochten voor elke meter waar tegenover FC Emmen in de eerste helft te weinig stelde. Grote kansen voor ASV Dronten leverde het echter niet op. De thuisploeg kwam tien minuten voor de rust beter in de wedstrijd en Hank Bosch kreeg een honderd procent kans maar faalde voor de keeper. Na rust trok FC Emmen de wedstrijd naar zich toe met veel strijd en passie. Uit een omschakeling scoorde Mats Kartoidjojo de 1-0 na aangeven van Jan Doldersum. ASV Dronten maakte nog gelijk uit een vrije trap en FC Emmen was even van de leg. Na een overtreding op Cafer Dogan kreeg FC Emmen een strafschop die door Jan Doldersum werd benut: 2-1. In de slotminuut werd de winst veilig gesteld door Daan Joesten na goed  werk van Hank Bosch.
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Doganm Smid, Jongsma, Scholtens, Bijkerk, Doldersum, Kartoidjojo, Quispel, Jansen (Joesten), Bosch.