Terug naar overzicht Terug

FC Emmen blijft ondanks verlies in de play offs race


De nipte 1-0 nederlaag bij SC Cambuur deerde FC Emmen uiteindelijk niet zoveel. Het zag wel FC Eindhoven in punten gelijk komen maar de Emmenaren hebben een veel beter doelsaldo. En de andere concurrent RKC Waalwijk verloor waardoor de afstand tot de Waalwijkers gelijk blijft. FC Emmen blijft hierdoor op plaats tien staan en die is volgens de huidige stand voldoende voor deelname aan de play offs. 


Voor bijna achtduizend luidruchtige Friezen, aangevuld met een behoorlijk contingent Emmenaren, was het een vermakelijke wedstrijd zoals FC Emmen coach Dick Lukkien het duel omschreef. Er zat een flink tempo in met SC Cambuur over de hele wedstrijd gerekend de betere ploeg. FC Emmen had natuurlijk rekening gehouden met een openingsoffensief van de Friezen en die kwam er ook. Maar FC Emmen slaagde er toch voortdurend in de storm tot bedaren te brengen hoewel het soms wel kantje boord was. Zo in de zesde minuut toen Josimar Lima op de Cambuur helft balverlies leed en Gersom Klok vervolgens kort voor de eigen zestien via een overtreding redding moest brengen. De vrije trap leverde een hachelijke situatie op maar de nul bleef op het scorebord staan. Zo ook in de 21e minuut toen Cambuur topscorer Sander van de Streek een geweldige kans kreeg en eigenlijk niets verkeerd deed. FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp redde echter op miraculeuze wijze. Kort daarop schoot Jergé Hoefdraad een meter naast.

AT5W2558

Gersom Klok (rechts) in gevecht met Marvin Peersman.

AT5W2573

Jurjan Mannes doet wat oefeningen onder toezicht van arbiter Edwin van de Graaf. Bannink heeft het wel gezien.

FC Emmen kwam niet echt aan kansen toe. Er waren countermogelijkheden maar die liepen vaak net voor de zestien stuk. In het derde kwartier voor rust kregen Cas Peters en Henk Bos kansjes maar het leverde niets op. Trainer Dick Lukkien over de eerste helft: ,,We zijn best goed begonnen. SC Cambuur wilde stormen maar dat lukte toch niet helemaal. Pas halverwege kwam het wat beter in de wedstrijd met die goede kans voor Van de Streek.’’ FC Emmen was er alles aangelegen vooral het eerste kwartier zonder kleerscheuren te doorstaan en dat lukte uiteindelijk dus zelfs in drie kwartier voetbal.

AT5W2601

Dennis Telgenkamp houdt Sander van de Streek van een goal af.

AT5W2674

Genero Zeefuik komt ten val wat voor hem einde wedstrijd betekent.

FC Emmen begon de tweede helft goed en Cas Peters kreeg na een mooie actie van Genero Zeefuik een mogelijkheid maar zijn schot was geen probleem voor Cambuur goalie Harm Zeinstra. Vijf minuten later werd Genero Zeefuik tot een lange sprint met een Cambuur verdediger op zijn huid gedwongen en daarbij forceerde hij zich zodanig dat hij het veld met vermoedelijk een groot probleem aan zijn hamstrings moest verlaten. FC Emmen kreeg daarna geen reële scoringskans meer terwijl aan de andere kant het aan doelman Telgenkamp was te danken dat de stand dubbelblank bleef. Dat duurde tot een kwartier voor tijd toen de verder prima spelende Tim Siekman in de fout ging. Hij was bij het uitverdedigen even niet alert genoeg en passte de bal in de voeten van Jamiro Monteiro die vervolgens invaller Martijn Barto aan het werk zette. De spits werkte het buitenkansje perfect af. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn. Dick Lukkien had uiteraard op meer gehoopt. ,,We geven die goal natuurlijk gewoon weg. Maar al met al is de winst voor SC Cambuur wel terecht. Toch ben ik wel tevreden over de manier waarop we ons hier hebben gepresenteerd.’’

AT5W2709

De fatale 74e minuut: Tim Siekman levert de bal in bij Jamiro Monteiro.

AT5W2711

Martijn Barto (9) maakt de kans af: 1-0 (Foto’s: Gerrit Rijkens).

SC Cambuur-FC Emmen 1-0. 74. Barto 1-0. Scheidsrechter: Van de Graaf. Gele kaart: Monteiro, Van der Streek (SC Cambuur). Toeschouwers: 7735.
SC Cambuur: Zeinstra; Van Deelen, Sreenvoorden, Schilder, Peersman, Monteiro, Mannes (60. Barto), Erik Bakker, Van der Streek, Hoefdraad (88. El Baad), Tissoudali (70. Lilipaly).
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan (80. Huisman), Lima, Siekman, Loen (84. Olijve), Türk, Bannink, Bos, Klok, Zeefuik (55. Kallon), Peters.

Karakteristieken SC Cambuur-FC Emmen:
Balbezit: 52-48%
Doelpogingen: 15-4
Schoten op doel: 6-3
Schoten naast doel: 9-1
Vrije trappen: 12-12
Hoekschoppen: 5-2
Reddingen doelman: 3-5
Gele kaarten: 2-0