Terug naar overzicht Terug

FC Emmen licht optie Henk Bos


FC Emmen heeft de eenzijdige optie van Henk Bos gelicht. Daarmee heeft de Drentse club zich ook het komende seizoen 2017/2018 verzekerd van de diensten van de 24- jarige aanvallende middenvelder. Bos miste het huidige seizoen slechts vier wedstrijden en geldt daarom als vaste waarde.

Ook deed FC Emmen –op basis van de CAO–  de noodzakelijke ontslagbrieven op de post. Dit houdt in dat diverse spelers één dezer dagen een brief op de mat krijgen waarbij formeel het ontslag wordt aangezegd. Dit moet om te voorkomen dat spelers op basis van dezelfde financiële voorwaarden automatisch een jaar contractverlenging krijgen.

Manager voetbalzaken Jan Korte geeft tekst en uitleg: “Henk Bos hebben we in eerste instantie als buitenkansje bij de selectie genomen, maar hij heeft in het elftal van Dick Lukkien op eigen kracht een basisplek weten te bemachtigen. Daarom maken we dankbaar gebruik van de overeengekomen eenzijdige optie in zijn contract, zodat hij tot medio 2018 vast ligt. Verder zijn we bezig met het voeren van gesprekken over de toekomst, en een enkele speler heeft op dit moment een aanbieding op zak voor het seizoen 2017/2018. Alle andere spelers krijgen een brief op de mat zodat club en speler de handen vrij hebben voor de toekomst.”

“Bovenstaande betekent dat FC Emmen nu de volgende namen op papier heeft staan voor seizoen 2017/2018: Gersom Klok, Stef Gronsveld, Cas Peters, Viktor Maier, Kjell Scherpen en Henk Bos. Indien FC Emmen zich het komende seizoen wil versterken moeten wij goed kijken naar spelers die vrij komen in met name de Eredivisie. Aangezien wij de centjes slechts één keer uit kunnen geven, betekent dit dat wij geduldig zijn en toeslaan op het juiste moment. Dit is het spel wat de komende maanden gespeeld gaat worden en zullen daarin zodanig acteren dat wij bij aanvang seizoen 2017/2018 met een selectie voor de dag komen waarbij de kwaliteit in lijn ligt met onze sportieve ambitie.” besluit Jan Korte.