Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kijkt uit naar duel tegen SC Cambuur


SC Cambuur-FC Emmen is de noordelijke derby in de Jupiler League. Hoewel van een derby te spreken wellicht wat overdreven is want de stadions van beide clubs liggen liefst 104 kilometers uit elkaar. Toch is het zeker wat FC Emmen betreft een duel waar meer dan gewone belangstelling voor bestaat. De Emmenaren hebben bovendien de punten broodnodig in de strijd om de play offs plaatsen, dus mag een pittig potje voetbal worden verwacht.

FC Emmen speelde in de aanloop naar SC Cambuur een oefenduel tegen eredivisionist Go Ahead Eagles. Beide clubs verschenen niet in de allersterkste formatie, zo ontbraken bij FC Emmen in de basisformatie Alexander Bannink, Cas Peters, Josimar Lima, Tim Siekman en Genero Zeefuik, Het gaf de andere spelers gelegenheid hun kunnen te tonen en dat zag er wat FC Emmen betrof best goed uit. Go Ahead Eagles had eigenlijk de hele eerste helft en een groot deel van het tweede bedrijf weinig in de melk te brokkelen maar won toch ietwat fortuinlijk in de slotfase.

SC Cambuur is na een zwakke start gestadig geklommen en is vrijwel zeker van deelname aan de play offs. Onder de trainers Sipke Hulshof en Arne Slot wordt het Leeuwarder publiek weer verwend hoewel de ploeg thuis af en toe nog weleens een steekje laat vallen. Zo werd thuis van FC Den Bosch, Jong Ajax en VVV Venlo verloren en tegen Fortuna Sittard gelijkgespeeld. FC Emmen is dus zeker niet kansloos.

SC Cambuur-FC Emmen is ook een wederzien van oude bekenden. In de selectie van FC Emmen zitten bijvoorbeeld met Dennis Telgenkamp en Ogughan Türk twee spelers met een Cambuur verleden. In de selectie van SC Cambuur zitten zo goed als zeker vier spelers die ook voor FC Emmen hebben gevoetbald. Doelman Harm Zeinstra kwam in 2009 naar Emmen en werd gehuurd van SC Heerenveen. Zeinstra keepte vier seizoenen in Emmen. Tegelijk met Zeinstra kwam ook Xander Houtkoop van Heerenveen naar Emmen. Hij speelde een goed seizoen en vertrok na een jaar naar Heracles. Raymond Gyasi en Jordy van Deelen kwamen vorig seizoen op wens van trainer Marcel Keizer naar Emmen en toen hij het seizoen daarop naar Leeuwarden verhuisde, gingen Gyasi en Van Deelen mee. Beiden hebben dit seizoen veel last van blessures gehad maar Van Deelen is inmiddels basisspeler terwijl Gyasi recentelijk de overstap naar het Noorse Stabaek heeft gemaakt. De laatste ex-Emmenaar is Jurjan Mannes die in de winterstop de overstap naar SC Cambuur vertrok.

In de opstelling van FC Emmen is sprake van een wijziging ten opzichte van het laatste duel tegen FC Oss. Josimar Lima keert terug na een schorsing te hebben uitgediend waardoor Nick Bakker weer naar de bank is verbannen. Dat laatste geldt ook voor Frank Olijve voor wie opnieuw geen basisplaats is ingeruimd. FC Emnmen-SC Cambuur eindigde eerder in het seizoen op 0-1. Gino Bosz was de matchwinner, hij speelt inmiddels niet meer bij de Friezen want zijn contract is per 1 januari j.l. ontbonden.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Klok, Bos, Bannink, Türk, Peters, Zeefuik.
Cambuur: Zeinstra; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman; Monteiro, Bakker, Mannes; Lilipaly, Van de Streek, Hoefdraad.