Terug naar overzicht Terug

Voetbaltechnische kennisbijeenkomst


Hoe maken we van 6 tegen 6 echt een voetbalfeestje?

Het pupillenvoetbal in Nederland gaat veranderen! Het doel is om pupillen nóg meer plezier te laten beleven en nóg betere ontwikkelingskansen te bieden. Kortom, het kind staat centraal binnen deze veranderingen. Zo gaan de onder 8- en onder 9-pupillen al per 1 juli 2017 zes tegen zes spelen op een kleiner speelveld, worden de spelregels aangepast en wordt de scheidsrechter vervangen door een spelbegeleider.

De veranderingen hebben betrekking op veel verschillende mensen in het pupillenvoetbal: trainers, coaches, ouders, spelbegeleiders / scheidsrechters en vrijwilligers van de amateurvereniging. Allemaal hebben zij invloed op het spelplezier en de ontwikkelingskansen van de pupillen. Deze veranderingen zullen het één en ander vragen van de verenigingen. Om de nieuwe wedstrijdvormen voor alle pupillen binnen uw vereniging een succes te laten worden, organiseert FC Emmen in samenwerking met de KNVB op dinsdag 18 april aanstaande een kennisbijeenkomst waarin de rol van de trainer / coach wordt uitgelicht. De kennisbijeenkomst is een initiatief van het Drents Verbond, een samenwerking vanuit FC Emmen met diverse Drentse amateurverenigingen.

Hierbij nodigen wij u uit om namens uw vereniging bij deze voetbaltechnische kennisbijeenkomst aanwezig te zijn. Klik hier voor meer info en deelname.