Goed spel D-jeugd FC Emmen wordt niet beloond

Heerenveen/Emmen D1-Heerenveen/Emmen D2 4-0
In de onderlinge ontmoeting van de jeugdteams van de Voetbalacademie Heerenveen/Emmen,waren de in Heerenveen gebaseeerde D-pupillen favoriet. Wat de 4-0 uitslag betreft maakte de thuisploeg de favoritenrol ook waar. Wat het veldspel betreft was het verschil echter minder duidelijk. De Emmenaren speelden namelijk een prima wedstrijd en oogsten lof ondanks het verlies. ,,We hebben goed gespeeld en waren ook de betere ploeg”, vond trainer Robert Bos. ,,We kregen ook complimenten voor het spel maar ons probleem was dat de kansen niet werden afgemaakt. We hebben vergeten ons zelf te belonen.” De Emmenaren kregen genoeg kansen voor een goed resultaat maar Kjelt Engbers, Ruben Roosken en Thom Scheper, om maar wat te noemen, slaagden er niet in om in vrije positie te scoren. De rust was ingegaan met een 1-0 stand wat dus niet onoverkomelijk leek. ,,We gaven de goals echter te simpel weg”, aldus Bos. ,,Twee keer werd er in het centrum niet doorgedekt, bij de 3-0 lieten we de lopende man gaan en de vierde goal werd te gemakkelijk weggeven na een vrije trap.”
Heerenveen/Emmen D2: Kjell Scherpen: Kain Hoogeveen, Remco Bos, Maxim Muusse, Bonne Timmer (52. Ronald Gerdes), Kjelt Engbers, Jordy Gierveld (52. Ronald Gerdes), Lorenzo Hindriks (52. Jaël van der Meulen), Thom Scheper (45. Tom Seubers), Twan Berends, Ruben Roosken (45. Dami Gerding).

Emmen B1-Hollandia B1 2-1
Een aantrekkelijke wedstrijd met een verdiende winnaar. De bezoekers uit Hoorn gingen goed van start en verdienden snel een paar hoekschoppen maar de tegenstoten van Emmen B1 waren gevaarlijker. Zo had Sadik Spijodic na een kwartier een goede kans maar de bal ging luttele centimeters langs de verkeerde kant van de staander. Drie minuten later was het wel raak. Een mooie dieptepass van rechterverdediger Rik Graver bereikte de sprintende Patrick Eberhard die de klus perfect afrondde: 1-0.  Hollandia werd echter niet weggespeeld en Emmen doelman Joost Schrik kon na ruim een half uur ternauwernood de gelijkmaker verhinderen. Amper een minuut later sloeg de thuisploeg echter voor de tweede maal toe. Sander Boekholt speelde in het strafschopgebied Boris Rasevic aan die zich fraai vrijmaakte en de 2-0 op zijn naam bracht. Hollandia zette na de pauze direct druk zonder overigens tot opgelegde kansen te komen. Emmen overleefde deze fase zonder kleurschuren maar leek toch nog in de problemen te komen na een foutje van verdediger Paul Bangura die de bal voor de voeten van  Hollandia aanvaller Stefan Dol legde: 2-1. Op dat moment waren er nog vijf minuten te spelen
waarin Emmen counterkansen kreeg om de zege veilig te stellen maar daarvan geen gebruik maakte. Omdat ook Hollandia er niet in slaagde te scoren bleef het scorebord op 2-1 staan.
Emmen B1: Joost Schrik; Rik Graver (70. Gertjan Spijker), Leon Berens, Karel IJzerman, Paul Bangura, Sander Boekholt, Janiek Arends, Sem Nijkamp, Patrick Eberhard, Boris Rasevic, Sadik Spijodic (61. Stefan Kikkert).

Excelsior C1-Heerenveen/Emmen C2 6-0
Een gehavend FC Emmen ging in Rotterdan met forse cijfers ten onder. De selectie was behoorlijk uitgedund door het ontbreken van meerdere spelers. Zo was
Bram Komduur geschorst terwijl Roderick Zeilstra, Jonas Spang, Matthijs Hensen en Thyrann Lambers wegens blessures ontbraken.  ,,Het was van onze zijde een zeer matige wedstrijd waarin we nauwelijks een kans hebben gecreëerd. Voor rust kregen we via Jan Scholten een mogelijkheid, maar zijn afstandschot ging net naast. De ruststand was 3-0, na de pauze werd het vlot achter elkaar 6-0”, aldus trainer Brugt Bergsma.