Terug naar overzicht Terug

Proefspeler Paul Munster scoort voor FC Emmen


FC Emmen-trainer René Hake gebruikte het duel in Hoogeveen om een tweetal testspelers aan het werk te zien. Daarvan speelde de Noordier Paul Munster een hele wedstrijd terwijl Sherwin Grot in de tweede helft zijn kunsten mocht vertonen. De Groninger Johnsen Bacuna was niet van de partij, na overleg verkoos hij de donderdagavond training bij zijn club DIO Groningen te volgen. Hij blijft echter in beeld bij FC Emmen. Niet aan de bak kwamen Sander Fischer, Ruud ter Heide, Mike Koenders, Johnny de Vries en Matthieu Bemba. Laatstgenoemde was uitverkoren voor de nationale selectie van Guadelope voor een interland tegen Sierra Leone, maar zag tot zijn teleurstelling dat de interland op korte termijn werd afgelast. De voor vier duels geschorste Johnny de Vries was aan de selectie van SC Heerenveen toegevoegd voor de oefenwedstrijd tegen Almere City en viel ook nog in.
In de eerste helft bleef de score beperkt tot 0-1. Na exact een half uur spelen ging Elson de Almeida aan de haal voor een ren over een meter of veertig en was door niemand af te stoppen: 0-1. Daarvoor waren er een paar kansjes voor Paul Munster en eentje voor Jorrit Kunst geweest. Na de thee bleken Kevin Görtz en Jorrit Kunst te zijn vervangen door Sherwin Grot en Shkodran Metaj. Michal Mravec ging centraal achterin acteren terwijl Kay Velda rechtervleugelverdediger werd. Grot toonde zich gretig en knalde na vijf minuten voorlangs. Vijf minuten later verhoogde Randy Wolters met een diagonaal schot tot 0-2. Na een uur spelen kreeg Bart de Groot het met een tegenstander aan de stok waarop scheidsrechter Boekholt beide kemphanen van een rode kaart voorzag. Twintig minuten voor tijd kwam dan het moment van Paul Munster die zich keurig vrij kapte en laag inschoot: 0-3. Hoewel beide teams nog pogingen deden om iets aan de score te veranderen, bleef het hier bij.
Hoogeveen-FC Emmen 0-3. 30. Almeida 0-1, 55. Wolters 0-2, 71. Munster 0-3. Scheidsrechter: Boekholt. Rode kaart: Bertus Wolters (Hoogeveen), De Groot (FC Emmen). Toeschouwers: 150.
FC Emmen: Kuperus: Kunst (46. Grot), Görtz (46. Metaj), De Groot, Sterk, Velda, Mravec, Poldervaart, De Almeida, Munster, Wolters (72. De Visscher). 


 
              
                               Paul Munster