Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start project ‘Toekomst FC Emmen’


KNVB onderzoek maakte  duidelijk dat er meer potentieel aan sponsors en supporters is, dan dat de club nu aan zich weet te binden. Reden voor de club om hiermee aan de slag te gaan.
De opdracht die de Raad van Commissarissen heeft gegeven is simpel.  Start met een aantal acties uit het actieplan dat deels al ontwikkeld is en waar in de komende periode verder aan gewerkt wordt. Belangrijk is hoe we op korte, middellange en lange termijn meer bedrijven en supporters met de club kunnen verbinden. Daarnaast wordt een aantal thema’s onder de loep genomen. Enkele belangrijke vragen waar een antwoord op moet komen zijn. Hoe verbeteren de prestaties op het veld Hoe kan er meer uit de samenwerking met andere voetbalclubs worden gehaald Hoe krijgt regionale talentvolle jeugd de kans om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen En tot slot. Hoe kan de voetbalclub meer voor de maatschappij betekenen Paas en Assen benadrukken dat zij niet alle wijsheid in pacht hebben. Zij zullen bij het uitvoeren van de plannen dan ook een flink aantal FC Emmen betrokkenen raadplegen. Ook andere Emmenaren en Drenten met specifieke expertise en ervaring wordt gevraagd mee te denken.
Prioriteit ligt bij het vinden van meer inkomsten. Paas is hierover optimistisch. “FC Emmen heeft veel te bieden aan sponsors. Met zo’n 250 leden is de Business Club Drenthe een aantrekkelijke club, die regelmatig aansprekende activiteiten organiseert voor sponsors. Natuurlijk telt ook de fun van het met elkaar de club naar een hoger niveau tillen.”
Een slogan is al bedacht: “FC Emmen: Goed veur mekaar”. Doelend op een organisatie die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en waar de mensen goed voor elkaar zijn. Dat is waar we voor gaan.