Gelijkspel bij FC Twente na late tegentreffer

FC Emmen heeft vanmiddag in een besloten oefenduel in De Grolsch Veste met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Onder leiding van Casper Goedkoop (als praktijktoets voor de cursus coach betaald voetbal) traden de Drenten aan zonder Kerim Frei, Miguel Araujo, Nick Bakker en Sergio Peña. Zij werden vervangen door respectievelijk Didier La Torre, Ricardo van Rhijn, Keziah Veendorp en de herstelde Michael de Leeuw. Verder was de basiself gelijk aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Na twaalf minuten zorgde Michael de Leeuw voor de openingstreffer. Vlak voor rust kregen de Emmenaren een tegenvaller te verwerken; Jari Vlak moest met een lichte enkelblessure naar de kant en werd vervangen door Simon Tibbling. Naar verwachting zal Jari volgende week gewoon op het trainingsveld staan.

Na de pauze bleef De Leeuw achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Robbert de Vos. Ook Ben Scholte, Lentini Caciano (hersteld van een blessure) en Jean-Pierre Rhyner mochten invallen. Zij zagen hoe de 0-1 voorsprong in de slotfase van het bord verdween. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kon Luka Ilic vanaf de penaltystip alsnog de gelijkmaker op zijn naam zetten.

FC Twente – FC Emmen: 1-1
13. De Leeuw 0-1
90. Ilic 1-1 (pen.)

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Van Rhijn, Veendorp, Cavlan (83. Rhyner); Vlak (40. Tibbling), Ben Moussa; La Torre (72. Scholte), De Leeuw (46. De Vos), Adžić; Gladon (83. Caciano).