Terug naar overzicht Terug

Informatie over FC Emmen – Heracles


Bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag 25 april om 12.15 uur mogen we eindelijk weer supporters verwelkomen! Bezoekers dienen vooraf negatief getest te zijn op het coronavirus. Op deze pagina vind je alle informatie over het bijwonen van deze wedstrijd.

Wie mag naar FC Emmen – Heracles?
Alleen seizoenkaarthouders en sponsoren die aan het begin van dit seizoen hebben aangegeven naar FC Emmen – Fortuna Sittard te willen, krijgen een ticket voor de wedstrijd tegen Heracles. Dit gaat om maximaal 1200 mensen. Er is daarom geen losse verkoop of een extra ronde voor seizoenkaarthouders en sponsoren die al een andere wedstrijd hebben bezocht.

Seizoenkaarthouders en sponsoren konden kiezen tussen thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo, Willem II en Fortuna Sittard, waarbij die laatste uiteindelijk toch zonder publiek werd gespeeld. Op deze manier heeft iedere seizoenkaarthouder of sponsor dus de kans gehad om één wedstrijd te bezoeken.

Tickets
Iedereen die recht heeft op een ticket ontvangt deze per e-mail in het begin van volgende week (tussen maandag 19 en woensdag 21 april). Je hoeft de tickets dus niet expliciet aan te vragen. Kun je of wil je niet naar de wedstrijd? Dan kun je het ticket aan een vriend of familielid geven. Die persoon dient echter ook een negatief testbewijs te tonen.

Seizoenkaarten zijn níét geldig voor de wedstrijd, alleen de tickets die we per e-mail verzenden zijn geldige toegangsbewijzen. Je dient dan ook te zitten op de plek die op het ticket staat, niet op de plek die op je seizoenkaart staat. Je krijgt dezelfde plek aangewezen als je oorspronkelijk tegen Fortuna had gekozen.

Testen
Iedereen met een ticket voor FC Emmen – Heracles Almelo dient vooraf negatief getest te zijn op het coronavirus. De coronatest dient vanaf 40 uur voor de wedstrijd plaats te vinden. De verplichting voor een test geldt voor alle bezoekers (ook indien al gevaccineerd) vanaf 12 jaar. Kinderen tot en met 11 jaar mogen zonder sneltest het stadion betreden, uiteraard dienen ook kinderen wel een ticket voor de wedstrijd te hebben. In tegenstelling tot het begin van dit seizoen, mogen kinderen tot 12 jaar dus níét zonder toegangsbewijs mee naar de wedstrijd. Bij de poorten van het stadion zal om drie zaken worden gevraagd: een wedstrijdticket, een geldig identiteitsbewijs en een negatieve test in de CoronaCheck-app.

De dichtstbijzijnde testlocaties zijn vooralsnog in Assen, Groningen en Zwolle. We betreuren het dat er vooralsnog geen testlocatie in Emmen is, testlocaties worden gekozen door de Rijksoverheid en hebben we als club helaas geen invloed op. Er zijn gesprekken met de KNVB en de overheid over een testlocatie in Emmen en ook burgemeester Van Oosterhout maakt zich er hard voor om de komst van een testlocatie in Emmen te bespoedigen.

Je kunt een testafspraak maken via www.testenvoortoegang.nl of de CoronaCheck-app.

> Klik hier voor een handig stappenplan voor het regelen van een coronatest voor de wedstrijd.

Overige regels
– Houd te allen tijde anderhalve meter afstand.
– Draag een mondkapje totdat je op je stoel zit.
– Schud geen handen.
– Was je handen goed met water en zeep.
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
– Alleen tassen van A4-formaat of kleiner zijn toegestaan (30 x 21 x 10 cm).
– Ben je negatief getest maar heb je wel klachten die lijken op het coronavirus? Blijf dan alsnog thuis!

Vragen
– Vragen over de coronatest of de CoronaCheck-app: [email protected] of 0800-1421.
– Vragen over de wedstrijd, je toegangskaart, enzovoorts: [email protected] of 0591-670670.