Terug naar overzicht Terug

Nick Bakker: “Die eerste driepunter was een bevrijding”


Het seizoen begon met 22 wedstrijden zonder overwinning, maar FC Emmen is met grote steun van de supporters altijd blijven strijden. Onze centrale verdediger Nick Bakker heeft het allemaal meegemaakt en zag hoe na die 22 wedstrijden maar liefst zeven keer op rij niet werd verloren. Hij heeft dit hectische seizoen vanaf het begin van dichtbij meegemaakt en vertelt er graag over.

Bakker vertelt over hoe het gevoel van de ploeg in de eerste seizoenshelft was en hoe dat langzamerhand in de resultaten van de afgelopen wedstrijden terug te zien was. Bakker: “Ik zit op dit moment echt top in mijn vel. Als je zo vaak verloren hebt en zo lang onderaan hebt gestaan, dan begint dat uiteindelijk aan je te knagen. Nu we zeven keer op rij gewoon punten hebben kunnen pakken en er steeds meer een goede sfeer in het team komt, dan is het eigenlijk alleen maar genieten. We weten op dit moment dat die goede resultaten niet vanzelf komen, maar we genieten volop van hoe die sfeer en gezelligheid op dit moment ontstaat. We moeten dit als team echt door gaan zetten.”

Ook met de fitheid gaat het steeds beter bij de centrale verdediger. “Door de goede resultaten van het team voel ik mijzelf ook steeds fitter. Alles loopt wat makkelijker, trainen is ook steeds leuker en ik hou alles ook steeds beter vol. De goede resultaten hebben mij wel fitter doen voelen.”

Ik wist dat als je één overwinning kon pakken, het dan ineens om kan slaan en je meer gaat winnen.

Halverwege het seizoen speelde FC Emmen de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Deze wedstrijd werd verloren met 4-0 en werd achteraf door trainer Dick Lukkien omschreven als het dieptepunt van dit seizoen. “We hebben de bodem geraakt”, zo concludeerde de oefenmeester. Bakker: “Bij de wedstrijd tegen Heracles hebben we als ploeg – en ik ook persoonlijk – echt een tik gekregen. We zaten na de wedstrijd met z’n allen in de kleedkamer ons echt af te vragen wat me moesten aanpassen. Als we niks zouden veranderen, en dat zei de trainer natuurlijk ook, dan bleven we gegarandeerd onderaan staan. Toch had ikzelf altijd wel het gevoel en de hoop dat het nog goed zou komen voor ons. Ik wist dat als je één overwinning kon pakken, het dan ineens om kan slaan en je meer gaat winnen. Uiteindelijk bleek het ook te kloppen, want sinds die eerste overwinning hebben we niet meer verloren”, aldus Bakker.

Zeven speelrondes geleden won FC Emmen dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen PEC Zwolle. Bakker kijkt terug op deze wedstrijd als een mooi begin van de succesvolle reeks: “Toen wij de eerste driepunter pakten tegen PEC, voelde dat echt als een bevrijding. Het luchtte voor ons allemaal enorm op, omdat wij wisten dat we het in ons hadden om te winnen, maar het dit seizoen nog niet hadden laten zien.” Toch wist Bakker dat de ploeg met één overwinning nog lang niet gered was. “We dachten met z’n allen toen wel: dit is nog maar het begin. De ploeg wist dat als het één keer de goede kant op viel, dat dan waarschijnlijk ook nog vaker ging gebeuren. Die eerste winst was voor het gevoel in de ploeg echt heel belangrijk, eindelijk konden we weer eens een beetje feesten in de kleedkamer.”

Ik vertel de nieuwe spelers vaak dat ze niet weten wat ze missen. Ik mis ons publiek enorm.

Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Heracles op het programma. “Heracles is een goede ploeg met veel intensiteit. Wij hebben echter wel wat recht te zetten na die 4-0 nederlaag in Almelo. Met de flow waar wij nu in zitten en de manier waarop wij spelen, hoeven wij voor niemand bang te zijn, al helemaal niet in eigen huis. Ik denk dat wij niet te veel naar Heracles moeten kijken, maar vooral naar onszelf. Als wij gewoon ons niveau van de afgelopen zeven wedstrijden halen, dan hebben wij een goede kans om weer punten te pakken”, aldus Bakker.

Bij deze wedstrijd zullen tevens 1.200 seizoenkaarthouders naar binnen mogen. De toeschouwers konden eerder dit seizoen tevergeefs niet naar de thuiswedstrijd tegen Fortuna, toen publiek plotseling niet meer toegestaan werd. Bakker: “Ik heb het publiek heel erg gemist. Ik ben voetballer geworden om in volle stadions te spelen en vooral bij het publiek van FC Emmen, dat echt geweldig is, is het gemis extra groot. Ik vertel de nieuwe spelers ook vaak dat ze niet weten wat ze missen. De wedstrijden die wij speelden in een vol stadion en waar een goed resultaat uitkwam, was altijd een gekkenhuis en dat mis ik echt enorm. Ik hoop dat we dit als ploeg snel weer mee kunnen maken, misschien al wel tegen Heracles met de 1.200 supporters die er dan zijn.”