FC Emmen laat overwinning in extra tijd glippen

Het 2-2 gelijke spel dat FC Emmen tegen Fortuna Sittard behaalde voelde niet lekker aan. Immers in de extra tijd werd een nota bene in de extra tijd verkregen 1-2 voorsprong nog uit handen gegeven. Aan de andere kant was een punt halen in Sittard nog zo gek niet, want de vier voorgaande bezoekende clubs gingen dit seizoen zonder uitzondering met een nederlaag naar huis.

Fortuna Sittard was in eigen huis tot vrijdagavond baas met een honderd procent score uit vier wedstrijden. Het zou aanleiding zijn om als uitspelende club niet al te offensief van start te gaan, maar die gedachte was aan FC Emmen niet besteed. Het pakte Fortuna gelijk bij de strot en kreeg in het eerste kwartier ook een paar redelijke mogelijkheden. Rogier Krohne kreeg de eerste mogelijkheid op aangeven van Tim Siekman maar zag zijn inzet door doelman Ter Wielen tot hoekschop verwerkt. Kort daarop onderschepte Henk Bos de bal, speelde Rogier Krohne aan die vervolgens Issa Kallon aan het werk zette. Zijn diagonaal schot miste echter kracht. Na een kwartiertje ebde de aanvalslust van FC Emmen een beetje weg en kon Fortuna het spel af en toe naar de Emmer helft verplaatsen. De thuisclub wist een kwartet hoekschoppen af te dwingen doch echte honderd procent kansen vloeiden er echter niet uit voort. Kort voor de pauze kreeg FC Emmen nogmaals een kans na een vlot lopen aanval via Niels Fleuren, Cas Peters en Frank Olijve die echter in een hoekschop eindigde die niets opleverde.

ford1

Cas Peters brengt de stand op 0-1.

ford2

Frank Wiafe (10) krijgt geel en kort daarna nogmaals geel.

ford3

De vrije trap van Youri Loen buiten bereik van doelman Ter Wielen gaat op de paal.

Na de thee keerde bij FC Emmen Josimar Lima niet terug. Na een kwartier in de eerste helft begon bij hem een blessure op te spelen en liet trainer Dick Lukkien Nick Bakker al warm lopen. Lima hield het een helft vol waarop Bakker zijn taak overnam. Het spel golfde op en neer maar na een kwartier kwam FC Emmen op voorsprong. De onfortuinlijke Sittardse invaller Frank Wiafe verloor de bal aan Sander Rozema waarop Cas Peters aan de bal kwam. Hij haalde vanaf een meter of achttien hard en laag uit en het stond opeens 0-1. FC Emmen had een kwartiertje plezier aan de voorsprong toen verdediger Ferry de Regt na een lange bal van achter uit vanaf een meter of twintig uithaalde en het stond 1-1.

ford4

Een hoogstandje van Frank Olijve.

ford5

Nick Bakker (rechts) krijgt geel voor deze actie.

ford6

De buit lijkt binnen, Rogier Krohne scoort de 1-2.

Het werd vervolgens een duel met een hoofdrol voor scheidsrechter Christian Mulder die voor het thuispubliek de gebeten hond werd. Zeker nadat hij Wiafe twee gele kaarten en dus rood gaf. De hevig protesterende Fortuna trainer Ben van Dael werd eveneens met een rode kaart bedacht. In de aansluitende vrije trap voor FC Emmen was uitgerekend ex-Fortuna speler Youri Loen bijna matchwinner voor FC Emmen door de vrije trap op de paal te knallen. In de rebound scoorde Henk Bos weliswaar maar de goal werd geannuleerd. Door het vele oponthoud moest er vijf minuten extra tijd worden toegekend en die waren sensationeel. FC Emmen rekende zich in de eerste minuut van de verlenging rijk toen Rogier Krohne een voorzet vanaf de zijkant van Tim Siekman ineens raak knalde: 1-2. Twee minuten later volgde de domper. Tim Siekman en Sander Rozema liepen elkaar in de weg in een poging een lange bal te onderscheppen en vervolgens kon Gersom Klok de opkomende verdediger Ferry de Regt niet afstoppen die prompt zijn tweede goal van de avond scoorde. Waardoor het duel net als het vorige seizoen in 2-2 eindigde. Ook toen was Christian Mulder trouwens scheidsrechter.

ford7

Fortuna doelman Leon ter Wielen kijkt triest.

ford8

Een tackle van Henk Bos op Okan Kurt (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Fortuna Sittard-FC Emmen 2-2. Scheidsrechter: C. Mulder. Rode kaart (2xgeel): 82. Wiafe Danqua (Fortuna Sittard). Gele kaart: Kallon, Peters, Bakker (FC Emmen). Toeschouwers: 1721.
Fortuna Sittard: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Askovski, Khalouta, Kurt, Hadzhiev, Dionessy, Briels (56. Wiafe), Van Hout (67. Torunarigha, 90. Saddiki).
FC Emmen: Sietsma; Klok, Siekman, Lima (46. Bakker), Fleuren, Rozema (88. Huisman), Bos, Olijve, Peters, Krohne, Kallon (74. Loen).