FC Emmen JO15 wint bij Be Quick 1887

FC Emmen onder 15 deed goede zaken door uit bij Be Quick te winnen. Bij de jongste jeugd eindigde de derby FC Emmen JO11 (1)- Emmen JO11 (3) in 6-3. FC Emmen JO 13(1) verraste op zondag door in Doetinchem De Graafschap met 2-1 te kloppen.

Be Quick 1887 JO15-FC Emmen JO15 0-3
Een verdiende overwinning voor de Emmenaren op het nog puntloze Be Quick. De ploeg van coach Robin Witte klom hiermee op naar de vijfde plaats. In de beginfase probeerde Be Quick de aanvalslust van FC Emmen aan banden te leggen met een defensieve houding waarop de gasten aanvankelijk geen antwoord hadden. Na een kwartier werd echter het tempo omhoog geschroefd en vielen ook de doelpunten. In de 18e minuut kopte Bjorn Plaggenborg de stand naar 0-1 op aangeven van Jeroen Welles. Zeven minuten later verhoogde Jeroen Welles tot 0-2. Hij deed dat uit een penalty nadat Jerany Lie-a-Lien ten val was gebracht. Na de pauze werd de organisatie wat aangepast om nog meer controle te krijgen. Dat lukte maar met het scoren deed de ploeg het wat kalmer aan. Alleen Jeroen Welles scoorde nog na een klein uur spelen.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter (Meijles), Bjorn Klaassens, Dijk, De Roo (Meinen), Dion Klaassens, Draisma, Plaggenborg (Abad), Lie-a-Lien, Gierveld, Welles.

De Graafschap JO13-FC Emmen JO13(1) 1-2
Na een gelijk opgaand begin in deze op zondag gespeelde wedstrijd was het FC Emmen dat na tien minuten op 0-1 kwam. Na een steekpass van Damien Zwikker werd Florian Zegiri alleen voor de keeper gezet en hij passeerde de keeper met een mooie lob. In de tegenaanval die hier direct op volgde werd het echter 1-1 na een onachtzaamheid in de Emmer verdediging. Vlak voor het rustsignaal was het opnieuw Florian Zegiri die scoorde. Hij kreeg de bal na een kluts in de zestien meter en plaatste de bal prachtig diagonaal in de verre bovenhoek. De 1-2 was ook meteen de ruststand. Na de rust kwam er wat meer druk van De Graafschap, maar het team van FC Emmen stond goed te verdedigen. De laatste tien minuten waren nog spannend met een paar kansen voor De Graafschap, maar dit veranderde niets meer aan de stand, waardoor FC Emmen met drie punten op zak de terugreis kon aanvaarden.
FC Emmen O13-1: Sibon, Tempelman, Boer, Funke, Meijer, Egberts, Zwikker, Falke, Dijkstra (Nijmeijer), Zegiri (De Munnik), Lamberink (Kuik).

FC Emmen JO13 (2)-Drachtster Boys JO 13 (1) 1-0
De tweede overwinning op rij tegen een hoger geklasseerde tegenstander. In organisatorisch opzicht speelde FC Emmen JO13(2) wellicht de beste wedstrijd tot nu toe. Over de rechterkant kwam Mats Kartoidjojo vooral goed door alleen was de eindpass niet altijd goed en prima keeperswerk zorgde er ook voor dat de stand lang 0-0 bleef. Wel was Dardan Sehi een keertje erg dichtbij de 1-0 maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Kort voor rust werd een schot van Thom Bijkerk uit de kruising geplukt. Na de rust begon Drachtster Boys beter maar al snel kregen de Emmenaren de zaken weer onder controle. Er waren mogelijkheden voor Hank Bosch en Mats Kartoidjojo. De beloning werd uiteindelijk gekregen door de 1-0 in de 51e minuut. Een kopbal van Daan Jansen uit een hoekschop werd in eerste instantie weggewerkt maar voor de voeten van Mats Kartoidjojo die prompt scoorde: 1-0. De gasten probeerden daarna nog op gelijke hoogte te komen maar doelman Harm Jipping stond pal.
FC Emmen JO13(2): Jipping; Zwaagstra, Smid, Jongsma, Huls (Dogan), Bijkerk, Quispel, Kartoidjojo, Van Velzen (Scholtens), Sehi (Bosch), Joesten (Jansen).

kroez1

Daan Joesten (9) poogt in balbezit te komen.

kroez2

Dardan Sehi probeert een verdediger van Drachtster Boys te omzeilen.

kroez3

FC Emmen JO13 (2) doelman Harm Jipping had het niet altijd druk.

kroez4

Scheidsrechter Lankhorst geeft even een spoedcursus in de spelregelkunde.

Emmen JO11 (3)-FC Emmen JO11 (1) 3-6
Na drie overwinningen met grote cijfers ontmoette FC Emmen 11 (1) voor het eerst serieuze tegenstand in vv Emmen JO11 (3) dat er een echte wedstrijd van maakte. FC Emmen onder 11 kwam al snel op voorsprong door een treffer in de tweede minuut van Mike Kriekjes. Hij slaagde er in een echte hattrick te scoren door in de 12e en 16e minuut de stand op 0-3 te brengen. Emmen JO11 (3) kwam nog voor de pauze terug tot 1-3  en scoorde na de pauze zelfs de aansluitingstreffer: 2-3. Joep ten Napel tilde vervolgens de voorsprong naar 2-4 maar wederom kwam de in dit geval thuisclub terug en verkleinde tot 3-4. Joep ten Napel zorgde uiteindelijk met doelpunten in de 23e en 25e minuut voor een ruime 3-6 uitslag.

11-1-wie2

11-1-mike-kriekjes

Af en toe pittige duels tussen FC Emmen JO11 (1) en vv Emmen JO11 (3).

11-1-tegen-vv-emmen

Mike Kriekjes op weg naar zijn tweede treffer voor FC Emmen JO11.

FC Emmen JO11 (2)-De Weide JO11 (2) 9-2
De jongste Emmenaren namen in de eerste helft vrij snel een 5-0 voorsprong. De combinaties liepen af en toe uitstekend maar er slopen ook wat slordigheden in het spel. Dat zette zich na de doelwisseling voort. Passes kwamen regelmatig niet aan waardoor de ploeg uit Hoogeveen beter in de wedstrijd kon komen. De gasten scoorden zelfs twee maal maar FC Emmen zorgde er met  vier goals in de tweede helft  wel voor dat de afstand groot bleef.
Doelpuntenmakers:  Rinse Sietsma 4, Stan van Manen 2, Raff ten Voorde 1, Dean Schulte 1 en Shayan Mohsenian Naghani 1.