FIFA Toernooi in de JENS Vesting was een succes

Zaterdag 15 februari stond het stadion van FC Emmen, de JENS Vesting, even niet in het teken van een thuiswedstrijd van het vlaggenschip. Wel werd er gevoetbald op de eerste etage van het stadion, maar dit gebeurde ‘virtueel’. Op de Play Station 3 werd namelijk het FIFA 2014 toernooi georganiseerd.

Vroeg in de middag werd in twee poules het toernooi tot en met 14 jaar gespeeld. Uiteindelijk wisten Jop Spaans en Stan Grooten de grote finale te behalen in de jongste categorie van de dag. De tot dan toe ongeslagen Stan Grooten moest in de finale op groot scherm echter toegeven aan Jop Spaans. Jop won de finale overtuigend met 4-0, waardoor hij de FIFA kampioenstitel op zijn naam mocht schrijven. Ook won Jop een gesigneerd FC Emmen wedstrijdshirt. Beide finalisten ontvingen tevens wedstrijdkaarten van FC Emmen.

Om 18:00 uur was de beurt aan de 15+ categorie. Fanatieke gamers in de leeftijd van 15 t/m 29 jaar streden zaterdag om de titel, eer, eeuwige roem en een €200,- prijzenpot. Ook deden vier FC Emmen spelers mee aan het FIFA toernooi: Quenten Martinus, Bart de Groot, Wout Weghorst en Kevin Görtz. Johnny de Vries, oud – FC Emmen speler, schreef zich ook in voor het evenement. Kevin Görtz reikte zelfs tot de halve finale van het toernooi! In de halve finale nam Görtz het op tegen de gedoodverfde favoriet Bryan Hessing. Görtz verloor deze strijd met opgeheven hoofd en Hessing plaatste zich voor de grote finale. De finale van de 15+ categorie ging tussen Bryan Hessing (Almelo) en Max Heijnen (Emmen). Al snel kwam Hessing op voorsprong in de finale. Beide mannen speelden hun wedstrijden met Bayern München. Desondanks knokte Heijnen zich na de 1-0 achterstand terug en maakte de 1-1. Pal voor rust, schoot Hessing de 2-1 tegen de touwen. Heijnen probeerde in de tweede helft de aansluiting terug te vinden in de wedstrijd, maar hij moest zijn meerdere erkennen in Hessing. Hij liep uit naar 3-1. Hessing en Heijnen wonnen naast het prijzengeld respectievelijk een gesigneerde FC Emmen bal en een FC Emmen sjaal.

De organisatie kijkt terug op een mooie editie in het stadion van FC Emmen! Voor foto’s van het evenement, klik hier.