A-jeugd pakt competitie op met driepunter

FC Emmen A1 heeft de eerste drie punten in 2014 binnen. In Leek werd VEV ’67 A1 met 3-0 geklopt.

VEV ’67 A1-FC Emmen A1 0-3
De weersomstandigheden waren niet in het voordeel van de acteurs. De harde wind op het kunstgrasveld in Leek maakte goed voetballen bijna onmogelijk. De Emmenaren begonnen goed door al in de vierde minuut de leiding te nemen via Muhamed Yuksel. Na een redelijk eerste kwartier zakte het spelpeil, de passing werd slordig en er werd te veel onnodig balverlies geleden. Na de 0-1 ruststand scoorde Stefan Kikkert in de 55e minuut de 0-2 en drie minuten voor het einde bepaalde Justin Mulder de eindstand op 0-3. In de slotfase maakte bij FC Emmen A1 Aladji Barrie zijn debuut in een officiële wedstrijd. Hij was in de eerste helft van het seizoen niet speelgerechtigd.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman (80. Baardink), Baas, Bangura, Gall, Mulder, Yuksel, Padding, Ndayisaba (46. Veenvliet), Kikkert (75. Barrie).

Argon B1-FC Emmen B1 0-3
Zoals overal was de wind een belangrijke factor maar het belette niet dat de Emmenaren met drie punten de thuisreis konden aanvaarden. Mede koploper FC Emmen opende ideaal met een doelpunt in de eerste minuut. Uit een voorzet van Raphael Ngendakumana schoot Mattthijs Hensens fraai in: 0-1. Daarna was het lang een gelijk op gaande wedstrijd met kansjes over en weer tot na een half uur spelen Matthijs Hensens een goede combinatie afsloot met de 0-2. Invaller Joey Klaver scoorde na de pauze de enige treffer. Een steekbal van Matthijs Hensens werkte hij keurig af voor de 0-3 eindstand.
FC Emmen B1: Kracht; Sliedrecht, Fokke (55. Luiken), Wielens, van den Berg, Ymele Feudjio, Grevink (55. Klaver), Jochem Scholten, Smidt (65. Jan Scholten), Hensens, Ngendakumana (65. Koudenburg).

FC Emmen C1-Ajax C1 1-3
De Amsterdamse formatie was natuurlijk huizenhoog favoriet maar er had voor FC Emmen C1 meer ingezeten volgens coach Rick Slor. ,,Als we ooit een kans hebben gehad om van Ajax te winnen, was het vanmiddag.” De eerste helft werd afgesloten met een 1-1 stand. Ajax scoorde de eerste goal nadat bij een vrije trap zeker drie Ajacieden onvoldoende werden gedekt. Na een half uur spelen kwam FC Emmen op gelijke hoogte en Kjelt Engbers was de maker. Had FC Emmen in de eerste helft windvoordeel, in de tweede deel was het uiteraard andersom. Toch kreeg FC Emmen af en toe mogelijkheden. Zo kreeg Kjelt Engbers een mooie kans op 2-1 maar had met zijn doelpoging geen succes. De bezoekers wisten het net wel te vinden en bepaalden met twee doelpunten de eindstand op 1-3.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Hemme (60. Mol), Bos, Roosken, Seubers (10. Hindriks), Berends, Oosting, Gierveld, Engbers, De Graaf.

Ook de jeugd herdacht Riny van Vilsteren.

Remco Bos zet een Ajacied de voet dwars.

Een stijlvolle uittrap van Kjell Scherpen.

Vitesse D1-FC Emmen D1 1-3
Een mooie overwinning voor de Emmenaren op de Arnhemse formatie die met elf punten meer drie plaatsen hoger stond geklasseerd. FC Emmen begon goed aan het duel doch beide partijen kwamen voor de rust niet tot scoren wel werd een treffer van FC Emmen afgekeurd. Na de thee maakte FC Emmen goed gebruik van de harde wind en dat leidde al snel tot de 0-1 door Jori Ebbinge. Uit het niets maakte de thuisploeg echter gelijk waarbij de Emmer doelman Brian Haak niet helemaal vrijuit ging. Haak is normaliter veldspeler maar volgt ook de keepertraining. Aanvoerder Bas Aalderink zette met een goed geplaatste kopbal zijn ploeg weer op voorsprong. Het sluitstuk nam Kjetil Brand voor zijn rekening die de 1-3 scoorde na goed werk van Daniël van der Vlag.
FC Emmen D1: Haak; Van der Vlag, De Vries (35. Mink), Luchies, Dokter, Scholte, Brand, Ebbinge, Lie-a-Lien, Aalderink, Knol.