FC Emmen zuinig naar de derde ronde

FC Emmen heeft de derde ronde van de strijd om de KNVB beker bereikt. Na een 0-1 voorsprong bij rust werd het eindsignaal gehaald met een 2-3 stand. Marcel Seip, Raymond Gyasi en Jens Jurn Streutker namen de goals voor hun rekening.

Op het kletsnatte sportpark Goed Genoeg van AFC in Amsterdam Zuid ging FC Emmen flitsend van start. Het leek snel af te willen rekenen met de Amsterdamse Topklasser wat al in de tweede minuut tot een doelpunt had kunnen leiden. Marnix Kolder zag zijn vrije trap vanaf een meter of zeventien echter op de kruising belanden. Het zou een fraaie start kunnen zijn maar FC Emmen zette het offensief met kracht voort. In de tiende minuut zag Jurjan Mannes een inzet van de doellijn gehaald maar indirect ontstond hieruit toch de openingsgoal. FC Emmen kreeg een hoekschop toegewezen en wat Marcel Seip tegen NAC Breda niet lukte, deed hij dat nu perfect door de Hongaarse doelman Laszlo Sandor te passeren: 0-1.

Marnix Kolder in duel met een AFC verdediger.

AFC doelman Laszlo Sandor is geklopt maar wordt door een verdediger gered.

Het was geen prettig toeven in Amsterdam (Foto’s: Bennie Wolbers)

Vier minuten na de treffer van Marcel Seip was de centrale verdediger heel dichtbij de tweede treffer maar deze keer werd zijn kopstoot van de doellijn gehaald. FC Emmen had dus in de eerste twintig minuten gescoord en tot twee maal werd een inzet van de doellijn gehaald. Om een duistere reden nam FC Emmen vervolgens zo te zien gas terug. Het tempo was laag en grote kansen ontstonden er niet meer tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Lindhout. Wel was er een blessure behandeling voor nieuweling Jordy van Deelen die de plaats van de licht aangeslagen Gaby Jallo in nam. Van AFC had FC Emmen in de eerste 45 minuten niet veel te duchten. Het eerste schot op de goal van Dennis Telgenkamp kon pas na 32 minuten worden genoteerd.

Raymond Gyasi is AFC verdediger Jasper de Haer te snel af en gaat de 0-2 scoren.

Marcel Seip (19) heeft succes met zijn kopbal.

Ook de andere centrale verdediger Jens Streutker (16) scoort met het hoofd.

Debutant Jordy van Deelen (rechts) in duel met Edip Biberoglu (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen domineerde in de tweede helft niet echt maar toen het na een klein kwartiertje spelen op 0-2 kwam leek het een gelopen koers. Frank Olijve stuurde Raymond Gyasi diep en die werkte het keurig af: 0-2. De weelde van een voorsprong van twee doelpunten duurde echter maar twee minuten. De Emmer muur en doelman Telgenkamp lieten zich verrassen door een vrije trap ineens van Daan Sutorius en de spanning was weer helemaal terug. Grote opgelegde mogelijkheden kreeg FC Emmen lange tijd niet meer terwijl AFC steeds meer de gedachte kreeg niet kansloos te zijn.

In de slotfase gooide trainer Marcel Keizer met Josip Baric en Arjen Hagenauw twee verse krachten in het veld en toen Jens Jurn Streutker met een kopbal uit een vrije trap van alweer Jurjan Mannes er 1-3 van had gemaakt, moest de buit toch binnen zijn. AFC gaf zich echter niet gewonnen en kwam via invaller Matthijs Jesse terug tot 2-3 en in de extra tijd van drie minuten ontsnapte FC Emmen zelfs nog aan de gelijkmaker. Het werd uiteindelijk een moeizame overwinning maar voor het vierde achtereenvolgende jaar werd de derde ronde van het bekertoernooi bereikt.

AFC – FC Emmen 2-3 (0-1). 11. Seip 0-1, 58. Gyasi 0-2, 60. Sutorius 1-2, 78. Streutker 1-3, 87. Jesse 2-3. Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Jansen (AFC). Toeschouwers: 500.
AFC: Sandor; Willemsen, De Haer, Galata (34. Cabezas), Moelee, Jansen, Theuns, Sutorius (84. Richard), Biberoglu, Koopman (80. Jesse), Grootfaam.
FC Emmen: Telgenkamp; Kwee, Seip, Streutker, Van Deelen, Olijve (83. Baric), Mannes, Rozema, Gyasi, Kolder (71. Hagenauw), Ten Voorde.