Terug naar overzicht Terug

FC Emmen bekert dinsdag in Amsterdam tegen AFC


Komende dinsdag staat de tweede ronde van de strijd om de KNVB Beker op het programma. Voor FC Emmen betekent dit een uitwedstrijd naar Amsterdam voor een ontmoeting met de topklasser AFC. Ongetwijfeld een pittig duel omdat AFC het momenteel goed doet in de competitie. De Amsterdammers staan momenteel derde in de zondag Topklasse met drie punten achterstand op koploper WKE. AFC werkte in verband met de wedstrijd tegen FC Emmen de competitiewedstrijd tegen OJC Rosmalen al op de zaterdag af en won met 3-1.


AFC, opgericht op 18 januari 1895 en daarmee de oudste club in de hoofdstad, is een grote vereniging. Zo telt de club 25 seniorenelftallen plus nog eens drie van boven de 35 jaar. Verder heeft de club maar liefst 62 jeugdteams ingeschreven, de. standaardelftallen daarvan staan landelijk altijd hoog aangeschreven. Het eerste elftal staat onder leiding van trainer Bart Logchies die een goede bekende van FC Emmen trainer Marcel Keizer is. In de selectie zitten diverse spelers met een verleden in het betaalde voetbal. Eentje daarvan is Randel Shakison die in 2012 een tweejarig contract bij FC Emmen tekende. Hij heeft echter geen officiële minuut voor FC Emmen gespeeld omdat hij bij zijn vorige club Fortuna Sittard geblesseerd was geraakt en maar niet herstelde. In het naseizoen van 2012/13 maakte hij pas zijn eerste minuten voor FC Emmen in een oefenduel tegen DZOH. Daarbij bleef het want in de voorbereiding op het seizoen 2013/14 werd afscheid van hem genomen.

Spelers in de selectie van AFC die voor korte of langere tijd betaald voetbal hebben gespeeld zijn o.a.: Mark van den Bogaart (Feyenoord, FC Dordrecht, NEC), Melvin Grootfaam (Telstar), Pepijn Kluin (FC Groningen, PEC, SC Veendam), Marien Willemsen (AZ, Telstar), Magid Jansen (Telstar, Almere City) en Pepijn Veerman (RBC, Helmond Sport).