Terug naar overzicht Terug

FC Emmen tegen talentvol Jong PSV


Het gaat goed met FC Emmen. Het boekte een prima resultaat in Breda en plaatste zich voor de volgende bekerronde ten koste van het aloude AFC. Komende vrijdag staat al weer de volgende wedstrijd op het programma met de komst van Jong PSV naar de JENS Vesting. Een duel tussen de nummers 5 (FC Emmen) en 11. De Eindhovenaren hebben weliswaar een punt minder dan FC Emmen maar hebben ook een duel minder gespeeld.


,,Als we zo blijven spelen verliezen we van maar weinig ploegen’’, concludeerde trainer Marcel Keizer na afloop van NAC Breda-FC Emmen. Een addertje onder het gras bij FC Emmen zou echter het aantal blessures kunnen zijn. Weliswaar kon de selectie worden verbreed met de komst van Jordy van Deelen maar tegen NAC en AFC  ontbraken maar liefst vier potentiële basisspelers. In Breda wisselde Marcel Keizer dan ook niet wat in de Jupiler League een uitzondering is. Alleen Fortuna Sittard eindigde een keertje met dezelfde spelers als bij de start van een wedstrijd.

Jong PSV heeft tot dus ver drie gewonnen en drie verloren. De verliesbeurten waren tegen de huidige nummers één en twee (FC Volendam en Sparta) en de derde nederlaag was tegen VVV-Venlo dat zevende staat. Van Go Ahead Eagles, MVV en RKC werd gewonnen. Het is weer een heel jong elftal met bijvoorbeeld zeventienjarigen als Steven Bergwijn, Nikolai Laursen en Jurich Carolina. Een ander groot talent als Kenneth Paal is pas achttien evenals de Zweed Ramon Lundqvist.

Jong PSV komt pas voor het derde seizoen in de Jupiler League uit zodat de historie tussen beide ploegen maar kort is. In het eerste seizoen won Jong PSV beide duels tegen FC Emmen, beiden met de cijfers 2-0. In het afgelopen seizoen waren de rollen omgedraaid. FC Emmen walste in de JENS met 5-0 over de jonge Eindhovenaren heen en de uitwedstrijd werd met 2-0 gewonnen.