Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zonder Roland Bergkamp


FC Emmen moet het zaterdagavond zonder topscorer Roland Bergkamp doen. De spits raakte woensdag tijdens de training geblesseerd aan het bovenbeen en hoewel donderdagochtend nog werd geprobeerd hem voor het belangrijke duel tegen MVV Maastricht fit te krijgen is die poging niet gelukt. Trainer Joop Gall: ,,Bij een schotpoging schoot het hem in het bovenbeen. In het paasweekeinde moeten we twee wedstrijden in vier dagen spelen en dan wil ik wel graag twee spitsen ter beschikking hebben. Daarom willen we voor de wedstrijd tegen MVV geen enkele risico met Bergkamp lopen. Te meer omdat we natuurlijk in Wout Weghorst een uitstekend alternatief hebben. Wout is gretig en staat te popelen om er vanaf het begin bij te zijn.” Roland Bergkamp ontbreekt dit seizoen voor het eerst.


Naast Bergkamp zijn ook Frits Dantuma, Bart de Groot en Frank Olijve er wegens blessures niet bij. Voor Olijve, geopereerd aan zijn buikwand, is zelfs het seizoen voorbij. Joop Gall: ,,Het lag eerst in de planning dat hij in het paasweekeinde weer met de groep zou kunnen meetrainen maar hij heeft een lichte terugslag gekregen.” Niet spelen zal ook Shkodran Metaj want hij zit na zijn negende gele kaart een schorsing uit. Zijn vervanger is Said Bakkati. Positief is dat Luis Pedro na een duel schorsing achter de rug te hebben weer van de partij is.

Gemakkelijke wedstrijden zijn er niet in de Jupiler League en dat zal het duel tegen MVV ook zeker niet worden weet Joop Gall. ,,Ik heb ze tegen Achilles ’29 gezien waarin de Groesbekers wel een heel stuk minder waren. Ik verwacht dat MVV in Emmen heel compact gaat spelen en dat betekent dat wij niet ongeduldig moeten worden. We moeten niet als kippen zonder koppen te werk gaan met de kans dat we in het mes gaan lopen.”

FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro, Siekman, Bakkati, Resida, Rozema, Bannink, Schokker, Weghorst, Martinus.
MVV: Castro; Stankov, Verdellen, Knops, Winkens, Secerovic, Smeets, Van Hyfte, Veldmate, Braken, Ospitalieri.