Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en MVV moeten voor de winst gaan


Hoop doet leven en dat geldt absoluut voor FC Emmen dat nog steeds aanspraak mag maken op een plekje in de play offs. Er staan nog twee thuis- en evenveel uitwedstrijden op het programma. FC Emmen gaat nog op bezoek bij kampioenskandidaat nummer één Willem ll en Sparta Rotterdam. Naar Emmen komen nog de Zuidlimburgse clubs MVV Maastricht en Fortuna Sittard.

Zaterdagavond om kwart voor zeven staat eerst in de JENS Vesting het immens belangrijke duel FC Emmen – MVV Maastricht op de rol. Een botsing tussen de nummers 12 en 10 maar met een onderling verschil van slechts één punt. De Zuidlimburgers zijn sterk uit de winterslaap gekomen en bouwden een reeks van acht ongeslagen wedstrijden op waarin liefst achttien punten werden gepakt. Daarbij zaten overwinningen op FC Dordrecht, FC Volendam, De Graafschap en Excelsior plus een gelijkspel tegen Willem ll. Er kwam een einde aan die imponerende reeks door verlies tegen Almere City en FC Den Bosch maar afgelopen zaterdag volgde herstel door Achilles ’29 met 3-0 te kloppen . Defensief zit het bovendien goed in elkaar want doelman Bram Castro is in de laatste tien duels slechts vijf maal gepasseerd. Collega Peter van der Vlag kreeg in dezelfde periode liefst 22 goals om de oren.

De clubs zijn inmiddels toe aan de voorlaatste speeldag van de vierde en laatste periode. FC Emmen speelt daarin geen rol meer maar MVV heeft nog een theoretische kans. Het moet dan wel winnen in Emmen en dat is gezien het verleden niet gemakkelijk. Er zijn zeventien onderlinge duels in Emmen gespeeld en daarvan won MVV er vijf terwijl de thuisclub slechts vier maal zegevierde. Opvallend echter dat acht maal FC Emmen-MVV in een gelijkspel eindigde. In Maastricht is er sprake van evenwicht want de achttien aldaar gespeelde wedstrijden werden verdeeld in zes overwinningen voor de thuisploeg, zes voor de bezoekers en zes gelijke spelen. Op 27 september vorig jaar eindigde MVV-FC Emmen in 0-0.

Scheidsrechter is Rogier Honig die momenteel de gulste kaartengever in de Jupiler League is. In 22 wedstrijden deelde hij 105 kaarten uit wat dus bijna vijf per wedstrijd is. Hij is daarmee koploper.