FC Emmen B1 uitgeschakeld voor kampioenschap

FC Emmen B1 had om nog een kans op de titel in de tweede divisie te maken moeten winnen van koploper DWS maar liep in Amsterdam tegen een 4-2 nederlaag op. DWS werd met deze uitslag kampioen.

FC Emmen A1-SJO Bergum BCV Combinatie 5-0
Een gemakkelijke overwinning voor de kampioen die echter gelet op het aantal kansen minstens de dubbele cijfers had moeten halen. In de eerste helft liep het maken van doelpunten nog redelijk. Ahmed Ndayisaba scoorde al in de vijfde minuut met een vrije trap. Halverwege de eerste helft nam Maurice Kampman de 2-0 voor zijn rekening en de 3-0 en tevens de honderdste in de competitie werd door Stefan Kikkert ingeschoten. In de 45e minuut voegde Harold Wolters er nog een vierde treffer aan toe. In de tweede helft was het overwicht van de Emmenaren zo mogelijk nog drukkender, alleen het maken van doelpunten was een moeilijke opgave. Tot drie keer toe was het aluminium de tegenstander terwijl daarnaast de Bergummer doelman Morgan van den Berg de ballen als een magneet naar zich toe trok. Pas vijf minuten voor het einde slaagde Dave Padding er in een gat in de veelbenige Friese defensie te vinden.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Kampman (46. Baas), Baardink, Bangura, Veenvliet, Gall (71. Boekholt),Wolters, Ndayisaba (71. Barrie), Padding, Kikkert.

DWS B1-FC Emmen B1 4-2
De Emmenaren zijn er niet in geslaagd DWS van het kampioenschap af te houden. Daarvoor was winst nodig maar het werd een ietwat zure nederlaag omdat FC Emmen bepaald niet slecht speelde. FC Emmen, zonder pechvogel Jos Smidt die een kruisband heeft afgescheurd, kwam in de beginfase door een knullige goal op 1-0 achterstand maar Matthijs Hensens liet in de 20e minuut de gelijkmaker noteren. Ook in de tweede helft was het zeker niet slecht wat FC Emmen B1 liet zien maar het benutten van kansen werd aan de thuisclub overgelaten. Na slecht verdedigen en een geslaagde counter stonden de Amsterdammers op 3-1 waarna in de slotminuut Nando Wielink de achterstand tot 3-2 verkleinde. In de tegenaanval werd het echter nog 4-2.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht (60. Fokke), Wielink, Komduur, Van Dijk (60. Van den Berg), Jochem Scholten, Klaver, Jan Scholten (55. Grevink), Ngendakumana, Luiken (41. Ymele Feudjio).

FC Emmen C1-FC Volendam C1 1-2
Op papier was FC Emmen C1 eigenlijk kansloos tegen de nummer twee uit Volendam. Doch de op de laatste plaats staande Emmenaren verkochten de huid door en speelden een redelijke wedstrijd waarin ze ook goede kansen kregen. Het benutten van doelrijpe mogelijkheden is echter de hele competitie een onderontwikkeld punt. Toch kwam de ploeg van trainer Rick Slor, die het komende  seizoen bij FC Emmen blijft, snel op voorsprong. Al in de derde minuut was het Dorjani van der Heide die de 1-0 scoorde. Er waren voor rust zeker nog twee honderd procent kansen voor de thuisclub die echter niet in goals werden omgezet. FC Volendam scoorde vervolgens ijskoud de 1-1. Ook na rust was het spelbeeld gelijk en opnieuw was het FC Volendam dat scoorde. Na de 1-2 ging FC Emmen achterin nog één-op-één spelen maar zonder resultaat.
FC Emmen C1: Scherpen; Hemme (Hoogeveen), Mol (Dallinga), Bos, Roosken, Seubers (Hindriks), Beends, Oosting (Kallenkoot), Zwaagstra (Gerdes), Engbers, Van der Heide.

De Graafschap D1-FC Emmen D1 1-4
Een mooie overwinning voor de D-pupillen met Pepijn Knol als hoofdrolspeler. De spits van de Emmenaren scoorde drie maal. De thuisclub kende de betere start maar al spoedig namen de bezoekers het initiatief over. Pepijn Knol drukte dat uit in de 0-1 na aangeven van Jori Ebbinge. Nadat Ebbinge en Knol nog een paar mogelijkheden onbenut lieten scoorde Pepijn Knol toch nog voor de pauze de 0-2. Na de thee werd de voorsprong uitgebouwd door wederom Pepijn Knol en Jerany Lie-a-Lien waarna De Graafschap in de slotfase nog voor de eretreffer tekende.
FC Emmen D1: Haak; Van der Vlag, De Vries, Luchies, Van Aken (Lie-a-Lien), Ebbinge, Scholte, Brand (Mink), Knol, Aalderink, Dokter.

FC Emmen D2-ONS Boso Sneek D1 5-2.
FC Emmen D2 speelde een goede eerste helft waarbij met veel inzet voor een goed resultaat werd gestreden. Door vroeg druk te zetten op de tegenstander werden veel open kansen gecreëerd. Bjorn Plaggenborg scoorde na een paar mooie passeeracties de eerste treffer en Quincy Gall maakte er, met een boogbal over de keeper, 2-0 van. Het werd 2-1 door een doelpunt in eigen doel. Uit een vrije trap voor ONS passeerde Stef Jagt ongelukkig zijn eigen doelman Mark Pomper. Quincy Gall kreeg vervolgens nog een drietal prima mogelijkheden om de score te verhogen voordat Revelino Slagveer de ruststand op 3-1 bepaalde. Na de rust scoorde Bas Seubers uit een actie over rechts de 4-1. Uit de tegenaanval scoorde de rechtsbuiten van ONS vervolgens de 4-2. Roan Gierveld scoorde uiteindelijk de vijfde treffer voor de jeugdige Emmenaren.
FC Emmen D2: Mark Pomper, Bas Seubers, Luke Dokter, Andre Allilovic, Stef Jagt, Rowin Schuiling, Joey Roufs, Bjorn Plaggenborg (Leon Draisma). Revelino Slagveer (Remko Meijer), Quincy Gall (Dani Jansen), Toine Slor (Roan Gierveld)

Emmen E1-Urk E1 3-7
Vanaf de aftrap zette Emmen druk naar voren en verraste de trotse koploper, die werd teruggedrongen op eigen helft. Na vijf minuten legde Damien Zwikker aan voor een verwoestend afstandschot en bracht de 1-0 op het bord. Toen Piet Teuben na 17 minuten de 2-0 scoorde leek een stunt in de maak tegen de ongeslagen koploper. Toch kon Urk E1 voor de rust de stand terugbrengen naar 2-1. Na de rust was het opnieuw Emmen E1 dat de tegenstander opjoeg. Ondanks dat kwam Urk E1 fortuinlijk op 2-2. De kopjes gingen niet hangen en Damien Zwikker schoot een vrije trap prachtig in de bovenhoek, wat de 3-2 voor Emmen E1 betekende. In de tegenaanval werd meteen de 3-3 gescoord en vanaf dat moment nam Urk E1 de regie over. Emmen E1 had zich moe gestreden tegen de reuzen uit Urk die allemaal een jaar ouder waren. Urk E1 scoorde nog vier keer in de laatste tien minuten en bracht de eindstand op 3-7.