FC Emmen raakt zicht op play offs kwijt

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie is FC Emmen theoretisch nog steeds niet uitgeschakeld voor plaatsing in de play offs maar er is wel een groot optimist voor nodig om er na de 1-3 nederlaag tegen MVV Maastricht nog in te geloven. Trainer Joop Gall hoort in ieder geval wel tot de categorie die niet van opgeven weet. ,,We geven absoluut niet op. Dan maar de volgende week een gestolen overwinning bij Willem ll.”

Het was zeker niet zo dat FC Emmen een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Integendeel zelfs want met de inzet was niets mis en er werd ook een redelijk aantal goede kansen gecreëerd. Doelman Bram Castro van de Limburgers was echter een sta-in-de-weg terwijl aan de andere kant de gasten het maximale resultaat haalden uit een trio weggevers van Emmer zijde. Joop Gall: ,,Het is zuur dat de beste ploeg niet heeft gewonnen. Maar dat telt niet, het gaat om de punten. De kansen die we hadden werden niet omgezet in doelpunten. We hebben het ons zelf moeilijk gemaakt, niet zakelijk genoeg gespeeld. Het rendement was veel te laag.”

Wout Weghorst ingeklemd tussen twee verdedigers.

Leandro Resida wordt deskundig afgeremd (Foto”s: Henk Benting).

FC Emmen, en in het bijzonder Tim Siekman, kwam slecht uit de startblokken want binnen drie minuten stond het al 0-1. Siekman speelde Sven Braken in de voeten die vervolgens Mark Veldmate wegstuurde. De spits klopte Peter van der Vlag met een diagonaal schot: 0-1. Een geweldige tegenvaller natuurlijk maar de Emmenaren zetten zich toch over deze tegenslag heen en halverwege kreeg Alexander Bannink een grote kans op de gelijkmaker. Hij kwam uit een hoekschop helemaal vrij voor doelman Castro maar tikte de bal slapjes in de handen van de goalie. Vier minuten later was Wout Weghorst wel succesvol en scoorde na aangeven van Quenten Martinus de verdiende gelijkmaker. Op slag van rust had het nog 1-2 kunnen staan maar Peter van der Vlag tikte de harde kopstoot van Sven Braken tot hoekschop.

In het eerste kwartier na de pauze had FC Emmen de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Het begon met een pegel van Oebele Schokker die tot hoekschop werd omgebogen. Kort daarop kwam de huurling van SC Cambuur na een doorkopbal van Wout Weghorst helemaal vrij voor de goal te staan maar lepelde de bal over de lat. Vier minuten later was Tim Siekman dichtbij de 2-1 maar zijn inzet eindigde in een corner. ,,Castro heeft in de tweede helft zeker twee of drie keer een doelpunt voor komen”, erkende MVV-trainer Ron Elsen. ,,Maar op momenten dat we moesten scoren, hebben we dat gedaan.” Dat laatste was maar al te waar. In de 62e minuut werd aan de zijkant slap verdedigd door FC Emmen en uit het balverlies ontstond de 1-2 van Marco Ospitalieri. Tien minuten later werd een vrije trap van MVV net voor de neus van Peter van der Vlag door Antonio Stankov nog aangeraakt wat de 1-3 en beslissing betekende. FC Emmen dacht aan buitenspel maar scheidsrechter Honig was een andere mening toegedaan.

Wout Weghorst heeft gescoord.

De kopbal van Tim Siekman (rechts) zou geen succes opleveren.

Luis Pedro en Tim Siekman zien doelman Bram Castro zegevieren (Foto’s: Bennie Wolbers).

De wedstrijd eindigde voor heel FC Emmen in mineur en voor Elson Almeida in het bijzonder. De invaller voor Oebele Schokker kreeg twee minuten in de extra tijd nog een rode kaart. Het leek een veel te zware maatregel omdat het een hard duel betrof maar absoluut geen bewuste overtreding. Het kon er nog wel bij na een avond die FC Emmen een stap dichter bij de play offs had moeten brengen.

FC Emmen-MVV Maastricht 1-3 (1-1). 3. Veldmate 0-1, 27. Weghorst 1-1, 62. Ospitalieri 1-2, 73. Stankov 1-3. Scheidsrechter: Honig. Rode kaart: 90. Almeida (FC Emmen). Gele kaart: Van Hyfte, Verdellen, Winkens (MVV). Toeschouwers: 3989.
FC Emmen: Van der Vlag; Görtz, Luis Pedro (90. Kampman), Siekman, Bakkati, Resida (71. Almubaraki, Rozema, Bannink, Schokker (71. Almeida), Weghorst, Martinus.
MVV Maastricht: Castro; Stankov, Verdellen, Knops, Winkens (86. Moustafa), Secerovic, Smeets, Van Hyfte, Braken (88. Rutjes), Veldmate, Ospitalieri (82. Schreurs).