FC Emmen zakt na achterstand ver weg

FC Emmen begon heel goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar dat lukte echter niet. Na bijna een half uur haalde Cambuur trainer Alfons Arts spelmaker Sandor van der Heide naar de kant en bracht Danny Guijt in de ploeg. Vanaf dat moment begon SC Cambuur toch een beetje de overhand te krijgen zonder direct gevaarlijk te worden.

In de 38e minuut lukte het SC Cambuur voor het eerste om langs de tot dat moment foutloos spelende verdediging te komen en toen was het ook direct raak. Aan de linkerkant kon SC Cambuur vrij opkomen en toen voor het doel ook nog verkeerd werd gedekt was het voor Reza Goochannejhad niet moeilijk om de scherpe voorzet binnen te tikken. 0-1. Toen knakte er even iets bij FC Emmen dat tegen de verhouding in met achterstand de kleedkamer inging.

Na de hervatting nam FC Emmen toch weer het initiatief en kreeg direct een aantal mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar dat lukte niet. Emmen trainer Rene Hake bracht Randy Wolters voor Hans Denissen, maar in plaats van dat FC Emmen op jacht kon gaan naar de gelijkmaker was het SC Cambuur dat op links alle ruimte kreeg en de voorzet door Reza Goochannejhad achter doelman Harm Zeinstra werd geplaatst. 0-2.

Enkele minuten later was de wedstrijd gelopen toen Oguzhan Türk van randje zestien een vrije bal snoeihard langs alles en iedereen tegen de touwen joeg. 0-3.  FC Emmen bleef ook daarna nog gaan voor een beter resultaat, maar het was uiteindelijk Reza Goochannejhad die met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 0-4 bepaalde.  Door deze nederlaag staat FC Emmen twaalfde op de ranglijst met 26 punten uit 23 wedstrijden.

EmmenCambuur

FC Emmen – SC Cambuur 0-4 (0-1). 38. Goochannejhad 0-1. 58. Goochannejhad 0-2, 67. Türk 0-3, 70. Goochannejhad 0-4. Scheidsrechter: Michel Winter. Gele kaart: Wolters (FC Emmen), Van der Laan (SC Cambuur). Toeschouwers: 2183.
FC Emmen: Zeinstra, Görtz, Fischer, Zimmerman, Guus de Vries, Shayesteh (77. Poldervaart), Denissen (46. Wolters), Johnny de Vries, Ter Heide, Chery, Rojer (77. Mitrovic).
SC Cambuur: Meul, Van der Laan (85. Van der Ree), Van Boxtel, Van der Wal, Beekmans, Goochannejhad, Van der Heide (29. Guijt), Türk (83. Hese), Diaz, Luirink, Schepers.