Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt vanavond Cambuur Leeuwarden


Net als vrijdag ook weer een ploeg die je niet zonder handschoenen aan kunt pakken. In de uitwedstrijd tegen SC Cambuur stond er weliswaar een 2-1 nederlaag op het scorebord maar het was er eentje uit de categorie ‘met ere.’ Met iets meer scherpte in de afwerking van de kansen was een gelijkspel zelfs denkbaar geweest. Cambuur Leeuwarden vanaf het begin van de competitie toch genoemd tot een titelkandidaat staat nu op een zesde positie en is momenteel bezig aan een goede serie.
Onder leiding van Alfons Arts, na het vertrek van Stanley Menzo tot hoofdtrainer gepromoveerd, werden zeven punten uit vier wedstrijden binnen gehaald. Winst werd behaald op FC Dordrecht en Sparta, tegen AGOVV werd met 3-3 gelijkgespeeld en er was verlies tegen Helmond Sport. Vooral de overwinning op het Kasteel tegen Sparta Rotterdam was heel belangrijk voor Alfons Arts en zijn mannen. De selectie van Sc Cambuur is in de afgelopen week ook nog eens versterkt met het aantrekken van Martijn van der Laan die tot de rest van het seizoen van BV Veendam is gehuurd en op een sterk debuut in Rotterdam terug kan kijken. Vrijdagavond speelde Cambuur Leeuwarden de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven en dat is ook een van de naaste concurrenten voor de nacompetitieplaatsen. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Cambuur. 
FC Emmen, die maandagavond hopelijk op volle oorlogssterkte kan aantreden, treft niet alleen met Alfons Arts een man die maar liefst 11 jaar in dienst was van de BVO Emmen, maar ook Reza Googhannejhad heeft een FC Emmen verleden.
De wedstrijd begint om 20.45 uur.

cambuur-ruud
Ruud ter Heide in actie tijdens de wedstrijd tegen Cambuur vorig seizoen. (Foto FC Emmen Media)