Notice: Undefined offset: 0 in /data/web/repo_wp/releases/44/wp-content/plugins/wp-gitlab-updater-master/src/theme-updater.php on line 56
FC Emmen wil zich revancheren tegen De Graafschap - FC Emmen
Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil zich revancheren tegen De Graafschap


FC Emmen heeft een afwisselend weekeinde achter de rug. Op de vrijdag een verheugende 3-1 overwinning op het veel hoger geklasseerde FC Volendam en de maandag erna een verdiende 3-1 nederlaag in Almere. Tussen beide wedstrijden was sprake van een groot verschil: de vraag is nu wat het echte FC Emmen is. Vrijdagavond kan die vraag hopelijk in positieve zin worden beantwoord in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.


Trainer-coach Dick Lukkien is er nog niet aan toe om de opstelling rigoureus te wijzigen. ,,Ik vind dat de ploeg een herkansing hoort te hebben. Ze krijgen de kans zich tegen De Graafschap te revancheren.’’ Misschien dat er toch een noodgedwongen verandering moet worden aangebracht. Henk Bos heeft namelijk last van een enkel. ,,Of hij kan spelen, bekijken we morgen’’, aldus Lukkien. ,,Kan hij niet spelen, is Oguzhan Türk zijn vervanger.’’

FC Emmen staat nog steeds op plaats twaalf terwijl De Graafschap achttiende staat met elf punten achterstand op FC Emmen. Op grond hiervan zou FC Emmen de favoriet zijn. Bovendien is De Graafschap de in uitwedstrijden slechtst presterende ploeg. Het pakte buitenhuis slecht twee punten en is daarmee de enige ploeg in de Jupiler League zonder een uitoverwinning. Maar de naam Emmen maakt blijkbaar onvermoede krachten bij de Achterhoekers los want De Graafschap is in Emmen praktisch onverslaanbaar. Van de zestien tot nu toe in Emmen gespeelde onderlinge duels heeft FC Emmen er immers slechts eentje, op 2 oktober 1993, gewonnen!

De Graafschap maakt tot dus ver een rampseizoen door. Als degradant wil je onmiddellijk weer promoveren maar dan is plaats achttien wel een enorme afknapper. Doch wellicht heeft de ploeg afgelopen maandag het licht gezien door de mooie thuiswinst op SC Cambuur. Het was de eerste overwinning voor de nieuwe trainer Henk de Jong en dan nog wel op zijn oude ploeg. De hoop en verwachting in Doetinchem is dat De Graafschap deze lijn gaat doortrekken. ,,De Graafschap speelde tegen SC Cambuur in een 5-3-2 formatie en we gaan er vanuit dat ze ook in Emmen op dezelfde manier gaan spelen’’, aldus Dick Lukkien.

Pikant is natuurlijk dat Alexander Bannink nog maar net in dienst van FC Emmen tegen zijn eigenlijke werkgever moet aantreden. Zijn debuut in Emmen was vorstelijk, in Almere was hij minder zichtbaar. En ook Cas Peters is uiteraard aan De Graafschap verbonden geweest. De Graafschap heeft in de winter drie nieuwelingen aangetrokken met Kevin van Diermen (NAC Breda), Daryl van Mieghem (Heracles) en Robert Klaasen (Jong Sparta). Alledrie stonden tegen SC Cambuur in de basis.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Klok, Olijve, Türk (Bos), Bannink, Kallon, Peters,