Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in goede tweede helft langs De Graafschap


FC Emmen is er in geslaagd zich te revancheren voor de matige voorstelling van de maandag ervoor door het bezoekende De Graafschap op een 2-0 nederlaag te trakteren. Invaller Youri Loen en Cas Peters waren verantwoordelijk voor de beide treffers.  


Hoe het verloop van de wedstrijd ook zou worden: met de sfeer zat het goed. De Graafschap bracht een dikke tweehonderd aanhangers mee die een vocale strijd aan gingen met de Emmer brigata fanatico. De Doetinchemmers waren in de samenzang nog wat meer ervaren in vergelijking met de dit seizoen opgebloeide Emmer kern maar laatstgenoemden hadden wel het laatste woord. FC Emmen bleek in de tweede helft wel degelijk met passie te kunnen spelen. ‘’Ik heb vanavond wel gif gezien en de wil om te winnen’’, meldde een tevreden trainer Dick Lukkien. ,,De vrije trap van Youri Loen zette ons op het goede spoor. Wel hebben we nagelaten meer kansen te benutten maar al met al ben ik dik tevreden.’’

Fc Emmen - De Graafschap Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Een spookachtige omgeving.
Fc Emmen - De Graafschap Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Cas Peters krijgt tackle van Mark Diemers te verduren.
Fc Emmen - De Graafschap Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Josimar Lima kan niet verder (Foto’s: Boudewijn Benting).

Hoewel op het formulier met de opstellingen aanvankelijk wel de naam van Henk Bos stond vermeld, kon die er kort voor aanvang vanaf worden gehaald. Hij had te veel last van een enkel malheur en werd vervangen door Oguzhan Türk. Een wissel die op de laatste training al was voorbereid. Het duel kwam wat moeizaam op gang omdat er van beide kanten vuurwerk met sterke rookontwikkeling was afgestoken. Scheidsrechter Lindhout vond het zelfs nodig te dreigen met staking maar dat bleek gelukkig niet nodig. Het kijkspel kwam vervolgens in de eerste helft niet echt op gang. Er werd hard gewerkt maar FC Emmen stuitte meestal op de vijfmansverdediging van de Achterhoekers die nog steeds op de eerste uitoverwinning zitten te wachten. De gasten waren in de beginfase wel het dichtst bij de openingsgoal maar Deniz Aslan redde op de doellijn. Het belangrijkste in de eerste helft uit Emmer zicht was de vervanging vier minuten voor pauze van Josimar Lima. Hij moest er geblesseerd af en werd vervanger door middenvelder Youri Loen. Een niet geplande wissel die van beslissende betekenis zou worden.

14

Tim Siekman stijgt boven de rest uit.

15

Cas Peters moet opgelapt worden.

Youri Loen laat op de training dikwijls zien een uitstekende vrije trap in de linkerpoot te hebben en dat bewees hij dik een kwartier na de hervatting. Hij verraste de muur en De Graafschap keeper Filip Bednarek door laag in de korte hoek te scoren: 1-0. Twee minuten later was Loen dicht bij de 2-0 maar zag zijn schot tot hoekschop worden verwerkt. FC Emmen leverde een puike tweede helft af met nog enkele grote kansen. Zo knalde Issa Kallon in goede positie over en stuitte Cas Peters na een onderschepping op doelman Bednarek. De Graafschap deed eigenlijk maar een keertje denken aan een ploeg die de weg omhoog zoekt toen zeven minuten voor tijd invaller El Jebli de lat raakte. Vier minuten voor het einde maakte Cas Peters een einde aan alle onzekerheid door de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Aan de basis van de perfecte counter stond Gersom Klok die op het middenveld de bal veroverde, het leek middels een overtreding maar scheidsrechter Lindhout vond van niet, en Alexander Bannink lanceerde. De huurling van De Graafschap gaf vervolgens de assist op Peters. De Emmer topscorer stond wegens rugklachten al op de nominatie om naar de kant te worden gehaald en stond gelijk zijn plaats af aan Viktor Maier. De Duitser had daarna zelfs nog de mogelijkheid zijn eerste goal in dienst van FC Emmen te scoren maar maakte een verkeerde keuze.

27

Keeper Bednarek is geklopt door Youri Loen.

28

Youri Loen blij met zijn tweede treffer van het seizoen.

23

Alexander Bannink gaf de assist bij de 2-0 (Foto’s: Bennie Wolbers)

FC Emmen-De Graafschap 2-0. 63. Loen 1-0, 86. Peters 2-0. Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Van Mieghem, Will, Lammers (De Graafschap). Toeschouwers: 2630.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima (41. Loen), Siekman, Bakker, Klok, Olijve, Bannink, Türk (72. Fleuren), Peters (87. Maier), Kallon.
De Graafschap: Bednarek; Cicek, Nieuwkoop, Van Diermen, Lammers, Will, Van Overbeek (76. Koolhof), Klaasen (76. El Jebli), Diemers, Parzyszek, Van den Hurk.

Karakteristieken FC Emmen-De Graafschap:
Balbezit: 55-45%
Doelpogingen: 9-7
Schoten op doel: 4-2
Schoten naast doel: 5-5
Vrije trappen: 20-22
Corners: 4-4
Reddingen doelman: 2-2
Gele kaart: 0-3