Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil weg naar boven inslaan


Als het aan Thiemo Meertens ligt is zijn optreden als trainer-coach van FC Emmen eenmalig. ,,Ik heb gezegd dit hooguit voor een week te willen doen maar daarna moet er een ander voor de groep komen te staan. Ik heb nog een baan bij de ALO in Groningen, daarnaast ben ik hier technisch-manager en nu dus even trainer omdat dit de voor de hand liggende tijdelijke oplossing is. Maar die drie dingen gaan natuurlijk niet samen, ik moet ook aan mijn eigen gezondheid denken waarmee overigens niets mis is.”
Het beroemde schokeffect zal de selectie in Eindhoven dus deels tot positieve daden moeten inspireren. Daarnaast heeft Thiemo Meertens wat nuances in de opstelling aangebracht, zo keren Mark Bevaart en Sieme Zijm weer terug op hun oorspronkelijke posities. Een tegenvaller is het ontbreken van doelman Thomas Villadsen die zoals bekend op de training een middenvoetsbeentje aan de linkervoet brak. Sander Danes is zijn logische vervanger maar daarna duiken er wat problemen op. Rick Hofkamp, de doelman van de beloften, is al vanaf de voorbereiding geblesseerd. Pieter IJzerman, eerste doelman van FC Emmen A1, kreeg de afgelopen week een rode kaart waardoor eerstejaars A-junior Pascual Koops momenteel tweede doelman is.
Ontbreken bij FC Emmen doen de geschorsten Joos Valgaeren, die een duel kreeg voor zijn rode kaart tegen FC Den Bosch, en Ferdy de Jonge die de laatste van een schorsing van drie wedstrijden uitzit. Jannes Wolters, Callum Little en Robbie Haemhouts zijn de langdurige geblesseerden terwijl Meertens de hoop had Guus de Vries tegen FC Eindhoven te kunnen inzetten. De verdediger viel echter afgelopen dinsdag bij de beloften uit met hamstrings problemen en het is de vraag of hij er in Eindhoven bij kan zijn.
FC Eindhoven staat evenals FC Emmen wel laag geklasseerd maar is aan een goede reeks bezig. De ploeg van de Belgische trainer Marc Brys is al sinds vier wedstrijden ongeslagen en plaatste zich daar tussen door ook voor de derde bekerronde. In Serhat Koc heeft het ook een aardige vervanger voor spits Fabio Caracciolo die in het begin van de competitie naar ADO Den Haag ging. De achttienjarige Koc is topscorer met zeven goals en staat op een gedeelde tweede plaats in de Jupiler League met Sjoerd Ars (RBC).
De laatste twee seizoenen won FC Emmen de competitieduels in Eindhoven, van de 23 onderlinge wedstrijden in de Lichtstad won de thuisploeg tien maal en FC Emmen zes keer. Zeven keer werd gelijkgespeeld. Scheidsrechter is Maarten Ketting.