FC Emmen pakt punt bij FC Eindhoven

Er waren weinig redenen te bedenken waarom FC Emmen zo maar eventjes over FC Eindhoven zou heen lopen, ook niet na de trainerswisseling. De Brabanders bezaten wel evenveel punten als FC Emmen maar zorgden af en toe voor aardige uitschieters. Zo werd kampioenskandidaat Excelsior verslagen terwijl een vrijdag eerder bij FC Zwolle werd gelijk gespeeld waar FC Emmen ooit een flink pak voor de broek kreeg. In dat licht gezien was de 2-2 van FC Emmen in Eindhoven niet eens zo slecht.
Interim-trainer Thiemo Meertens had voor een tactiek gekozen met drie man achterin terwijl Niek Ripson als vervanger van Joos Valgaeren voor dit trio moest acteren. ,,Ik heb bewust voor man-tegen-man gekozen waardoor je de minste kans hebt dat de tegenstander in slaap valt. Maar jammer genoeg deden wij dat in de eerste minuten al”, legde Meertens uit die zijn 75e wedstrijd in het betaalde voetbal coachte. In de vijfde minuut namelijk liet Kevin Görtz zich door Serhat Koc uitspelen die vervolgens ook doelman Sander Danes verraste: 1-0. Görtz bleef het moeilijk houden met de behendige spits maar dat hebben er in deze competitie al meer verdedigers last van gehad getuige de acht goals die het achttienjarige talent al op zijn naam heeft staan. Na een kwartier behoedde Sander Danes tot twee keer toe zijn ploeg voor een grotere achterstand maar daarna was het de beurt aan FC Emmen. Kiran Bechan zag een schot in de armen van doelman Hendriks eindigen maar halverwege de eerste helft was het wel raak. Een prima aanval over de rechterkant via Geoffrey Verweij en Mark Bevaart werd door Roy Stroeve met de 1-1 afgesloten. Het was en bleef ook een wedstrijd met veel kansen over en weer. Kevin Diaz bijvoorbeeld kreeg in de 27e minuut een prachtkans maar uitblinker Danes was niet te vermurwen. In de 29e minuut was het weer de beurt aan FC Emmen. Tim Siekman, als linkermiddenvelder in de basis debuterend, stuurde Kiran Bechan weg die van zijn tegenstander wegdraaide en fraai scoorde: 1-2. Bij deze stand kwamen overigens de blij verraste FC Emmen supporters pas binnen die het slachtoffer van de rampzalige verkeerstoestanden rondom Eindhoven waren geworden. Ze waren zeven minuten voor de pauze wel getuige van twee unieke kansen voor respectievelijk Roy Stroeve en Kiran Bechan na een prima actie van Mark Bevaart. Ze slaagden er echter niet in om de Eindhovense goalie te passeren.
Na de pauze begon FC Eindhoven steeds meer pressie op het doel van Sander Danes uit te oefenen. De Emmer sluitpost groeide echter naar grote hoogte en liet zien ook voetballen iets in zijn mars te hebben door op de rand van de zestien Serhat Koc uit te spelen. ,,Hij heeft er behoorlijk wat uitgeslagen”, prees Meertens hem. ,,Hij heeft ons in de tweede helft gered. We kwamen in die fase snelheid en uithoudingsvermogen te kort.” Toch kreeg FC Emmen ook kansen, zo belandde een voorzet van Geoffrey Verweij tot schrik van de Eindhovense doelman op de lat. Dat was kort voor de 2-2 van Tim Nelemans na een snelle uitval over de rechterzijde. Kort daarop kwam Morten Friis in het veld voor Verweij en creëerde zelf in de 79e minuut een geweldige mogelijkheid. Met een solo vanaf ongeveer de middenlijn drong hij in het strafschopgebied door maar stuitte in eerste instantie op doelman Hendriks. De rebound was vervolgens voor Friis die zijn tweede uithaal op de lat zag belandden! Ook in de slotfase zaten de aanvallers niet stil. Sander Danes moest nog een onmogelijke redding op een schot van Serhat Koc verrichten terwijl in de 88e minuut Tim Matavz voor het eerst in beeld kwam, wat laat voor een speler van zijn klasse, met een schot dat net naast de tweede paal ging. Beide trainers waren na afloop tevreden met de 2-2. FC Eindhoven-coach Marc Brys had zelfs lof voor FC Emmen. ,,FC Emmen is een ploeg die wil voetballen, dat hebben we hier weleens anders gezien.”
FC Eindhoven – FC Emmen 2-2. 5. Koc 1-0, 22. Stroeve 1-1, 29. Bechan 1-2, 65. Nelemans 2-2. Scheidsrechter: Ketting. Gele kaart: Siekman, Zijm (FC Emmen). Toeschouwers: 1629.
FC Eindhoven: Hendriks; Valencia, Paridaans, Petersen, Tahapary, Van Brakel (58. Van Boekel), Nelemans, Dickson, Diaz, Koc, Asubonteng (87. Achente).
FC Emmen: Danes; Bevaart, Görtz, Ripson, Zijm, Demeijer, Siekman (84. Pannekoek), Verweij (69. Friis), Stroeve, Bechan, Matavz.

Mark Bevaart geeft de voorzet waaruit Roy Stroeve de 1-1 scoorde.