Jong FC Emmen klopt eersteklasser Hoogeveen

Onder de nieuwe coach Alami Ahannach speelden de beloften van FC Emmen een goede partij. Gill Göbel opende in de zevende minuut de score door een voorzet van Jan Stoker bij de tweede paal in te tikken. De doelpuntenmaker kreeg bijna halverwege nog een opgelegde kans maar schoot recht in de handen van de Hoogeveense doelman. Aanvoerder Frank Hoolsema leek in de 36e minuut het overwicht van de Emmenaren met een tweede treffer te bekronen maar zag zijn inspanningen in een hoekschop eindigen. Kort daarop liet Guus de Vries zich vervangen door Jeroen Bergsma. Een minuut na de kans voor Hoolsema kwam de 0-2 er toch en wel via een fraaie treffer van Robert Schonewille die de bal van ver buiten het strafschop in de hoek krulde. Jeroen Bergsma zat kort voor de pauze dicht bij de 0-3 toen hij een vrije trap ineens op de kruising mikte. In het eerste kwartier na de pauze oefenden de Hoogeveners van trainer Berry Zandink meer pressie uit en stichtten enkele malen gevaar. Een paar schoten misten echter de juiste richting en doelman Pieter IJzerman greep een keertje uitstekend in. Het restant van de wedstrijd stond in het teken van de vele wissels. Tussen de bedrijven door kreeg Frank Hoolsema nog een mogelijkheid had maar kon alleen voor de Hoogeveense goalie niet tot een juiste afronding komen. Bij Jong FC Emmen maakte Robert Oosting na lang blessureleed zijn rentree en deed dat prima.
Jong FC Emmen: IJzerman (80. Zinger); Vermeer, Wolbers, De Jonge, De Vries (37. Bergsma), Oosting (65. Beeksma), Siekman, Hoolsema, Göbel (66. Van Aanholt), Schonewille (55. Ten Voorde), Stoker.