Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil tegen Telstar lijn doortrekken


Maandagavond staat de dertigste speelronde in de Jupiler League op het programma. Voor FC Emmen betekent het een uitwedstrijd tegen Telstar. De IJmonders bezetten met tien punten minder dan FC Emmen de vijftiende plaats maar dat wil niet zeggen dat Telstar een puntenleverancier bij uitstek is. Integendeel want Telstar is een onberekenbare tegenstander, zo speelde het ondanks al na acht minuten een rode kaart voor verdediger Bryan Ottenhoff een prima wedstrijd tegen NAC Breda.


FC Emmen kan eveneens terugblikken op een goede wedstrijd op de vrijdagavond. Thuis werd directe concurrent FC Eindhoven met 2-0 geklopt waardoor de achterstand op de Brabanders tot op een punt werd teruggebracht. Nu is het uiteraard zaak de lijn vast te houden.

Telstar begon het seizoen goed en stond na zeven speeldagen nog op de zesde plaats. Die positie kon echter niet worden vastgehouden en al enkele maanden zweeft de ploeg van trainer Michel Vonk tussen de veertiende of vijftiende plaats. Het pakte wel een punt in Emmen door de thuisclub op 21 oktober op 0-0 te houden. Telstar, dat in de winterstop Stefano Lilipaly aan Cambuur moest afstaan, heeft tegen FC Emmen met twee schorsingen te kampen. Bryan Ottenhoff kreeg rood tegen NAC Breda en Mo Ajnane zit een schorsing van drie wedstrijden uit.

Telstar heeft niet echt een veel scorende spits. Topscorers zijn Mo Ajnane en Fabian Serrarens met vijf doelpunten. Serrarens is de man in vorm en scoorde vier van die vijf treffers in de laatste zes wedstrijden. Statistisch bekeken staat FC Emmen er goed op. Van de 31 gespeelde ontmoetingen in Velsen-Zuid won het dertien keer en verloor tienmaal. Acht keer eindigde het duel in een gelijkspel. Telstar pakte tot nu toe in thuiswedstrijden 19 punten tegenover 13 buitenshuis.

Bij FC Emmen heeft Issa Kallon een schorsing achter de rug. In tegenstelling tot geruchten is verdediger Josimar Lima niet geschorst. Hij liep tegen FC Eindhoven tegen zijn vierde gele kaart op. Uit tegen RKC kreeg hij weliswaar tweemaal geel maar daarvoor heeft hij een schorsing uitgezeten.
Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Klok, Bos, Bannink, Olijve, Peters, Zeefuik.