FC Emmen onder 19 wint topduel van Go Ahead

Van de vier clubs in de tweede divisie die strijden om de titel is Go Ahead Eagles voorlopig afgevallen. De Deventenaren verloren met 2-1 de topper van FC Emmen dat samen met Quick Boys, dat eveneens won, de ranglijst blijft aanvoeren. De volgende week staat de wedstrijd Quick Boys JO19-FC Emmen JO19 op het programma.

FC Emmen JO19-Go Ahead Eagles JO19 2-1
Het was in de JENS Vesting een pittig duel met vooral in de tweede helft veel kaarten. Doelpunten waren schaarser, zo stond het na 45 minuten spelen nog 0-0. De partijen waren aan elkaar gewaagd wat tot bijna geen kansen leidde. Kort voor rust leidde Levon van Dijk met een slippertje bijna een goal voor de bezoekers in maar het liep goed af. Dezelfde Levon van Dijk maakte kort na rust het foutje meer dan goed door na een hoekschop van dichtbij de 1-0 in te tikken. Go Ahead Eagles voerde vervolgens de druk op waardoor FC Emmen vaak tot counteren was gedwongen. Omdat de zorgvuldigheid dikwijls ontbrak kon de voorsprong niet worden uitgebouwd. In de 69e minuut werd het zelfs 1-1 door een kopgoal van Jairzinho Slijngaard. De wissels hielpen de thuisploeg echter aan de overwinning. Een kwartier voor tijd werd Freddy Quispel onderuit gelopen in de zestien wat behalve een strafschop rood voor de Deventenaar Dirksen betekende. Jochem Scholten verzilverde vervolgens de trap vanaf elf meter: 2-1. Het werd tevens de eindstand.
FC Emmen JO19: Scherpen: Sliedrecht, Wielink, Berends, Van Dijk, Bijlsma, Deiman, Scheper (75. Hindriks), De Grote (64. Scholten), Engbers (67. Quispel), Ngendakumana (84. Margaritha).

10-03-2017: Voetbal: FC Emmen onder 19 v Go Ahead Ealges onder 29: Emmen Jeugd 2016/2017

(Foto’s: Roel Bos/Sportfoto.org)

FC Emmen Jo15-Be Quick JO15 7-2
Be Quick 1887 is met afstand de zwakste ploeg in deze klasse en dat bleek ook in Emmen. De rust ging in met een 2-0 stand door goals van Bjorn Plaggenborg en Toine Slor. Na de pauze liepen de Emmenaren uit naar 5-0 via doelpunten van achtereenvolgens Bjorn Klaassens en tweemaal Dion Klaassen. Vervolgens verloor de thuisploeg even de concentratie en liet toe dat de Groningers twee keer achter elkaar konden scoren. Jeremy Lie-a-Lien en Lars Dijk bepaalde echter de eindstand op 7-2.
FC Emmen JO15: Meier: Luke Dokter (Lie-a-Lien), Bjorn Klaassens, De Roo, Gierveld, Dijk, Welles (Meinen), Schuiling, Plaggenborg, Slor (Abad), Draisma (Dion Klaassen).

10-03-2017: Voetbal: FC Emmen onder 14 v Be Quick onder 14: Emmen Jeugd 2016/2017

FC Emmen JO14-Almere City FC JO14 1-1
Op grond van het vertoonde spel in de eerste helft had er wellicht meer ingezeten voor de Emmenaren. De formatie van trainer Rob de Boer creëerde een trio prima doelkansen maar benutte daar slechts eentje van. De maker was Giel Fransen in de twintigste minuut. Na de pauze kwam Almere City meer opzetten en de thuisclub moest alle zeilen bijzetten. Dat lukte slechts ten dele want Almere City slaag er wel in op gelijke hoogte te komen. FC Emmen verloor te veel duels in deze fase en had het aan de goed keepende Ronan van der Wal te danken dat het bij de 1-1 bleef.
FC Emmen JO14: Van der Wal: Bulder, Jakobs, Meijles, Slopm (Mulder), Hulshof, Roufs, Kriekjes, Fransen, Broers (De Vries), Mansaray.

AZ JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 5-0
AZ is samen met Ajax koploper in de hoogste divisie en dat was deze middag duidelijk zichtbaar. Werd in de thuiswedstrijd nipt verloren met 2-3, nu was AZ heer en meester. Door gegroepeerd verdedigen en een uitstekende doelman Wouter Sibon kon de schade worden beperkt en werd bij de stand van 1-0 de kleedkamer opgezocht na het rustsignaal. In de tweede helft was er een fase van tien minuten waarin AZ uitliep naar 5-0 wat ook de eindstand werd. Volgende week speelt FC Emmen JO13(1) de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. FC Emmen JO13(1): Sibon, Tempelman, Funke (Zwikker), Kuik, Zwaagstra, Egberts, Falke, Dijkstra, Ridderbusch, Lamberink (Bosch), Zeqiri (Doldersum).