FC Emmen onder 17 pakt punt bij FC Twente

FC Emmen onder 17 moest vrijdagavond aan de bak voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. Een angstig spelende Emmer formatie leek op een nederlaag af te stomen na een 2-0 tussenstand maar herpakte zich in de slotfase zodat het met een 2-2 resultaat huiswaarts kon keren.

Er zat aanvankelijk geen enkele lef in het spel van de Drenten, waardoor FC Twente wel aan het voetbal kwam. Met name Thijs van Leeuwen was een ware plaag voor middenveld en achterhoede. In de 32e minuut kwam FC Twente op een verdiende 1-0 door Jesse Bosch, die frank en vrij binnen mocht schieten. Tot aan de rust bleef deze stand met hangen en wurgen gehandhaafd. Na rust werden Luciano Carty en Jelmer Keen gewisseld voor Ruben Roosken en Ben Scholte. Echt veel beter ging het nog niet, maar er zat wel iets meer pit in. In de 46e minuut leek het duel te worden beslist door een strafschop van Xhelal Terziqi: 2-0. Er werden vervolgens nog drie wissels toegepast bij de Emmenaren. Toen Thijs van Leeuwen, de beste man van het veld, werd gewisseld leken de punten binnen voor Twente. Maar twee minuten voor het einde brak Thijs Dallinga op links door, op snelheid mocht hij de hele helft van de tukkers oversteken en met een voorzet op maat bediende hij Ronan Zwaagstra, die de 2-1 binnentikte. FC Emmen putte hier moed uit en uit een corner genomen door Ronan Zwaagstra kopte Jearl Margaritha de gelijkmaker binnen: 2-2. FC Emmen geloofde zowaar in een nog grotere stunt en gaf nog even vol gas. Het kreeg echter geen tijd meer van de scheidsrechter die ten onrechte geen tijd bijtrok.
FC Emmen:  Robin Jalving; Matthijs Verheul, Aron Timmerman, Jordy Luchies (58. Ronan Zwaagstra), Lesley Osazee; Jelmer Keen (41. Ben Scholte), Bas Aalderink (64. Kjetil Brand), Freddy Quispel (73. Emiel de Vries), Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Luciano Carty (41. Ruben Roosken)