FC Emmen zet stap in de goede richting

De druk lag vooraf op FC Emmen want verlies tegen FC Eindhoven zou de ploeg in een zeer ongunstige positie hebben gebracht. Zo ver kwam het echter niet want de Emmenaren boekten een prima 2-0 zege. Wat klassering betreft schoot het daarmee weliswaar nog niets op, maar wel is de achterstand op nummer tien FC Eindhoven teruggebracht tot een punt. RKC Waalwijk is de nieuwe nummer negen met drie punten voorsprong op FC Emmen.

Het was bepaald geen saaie wedstrijd. FC Emmen forceerde al na twintig seconden een hoekschop en drie minuten later had het ook al 0-1 kunnen staan na een poeier van Rai Vloet maar Dennis Telgenkamp redde uitstekend. Tien minuten werd Cas Peters gelanceerd door Henk Bos maar de Eindhovense keeper Ruud Swinkels tikte de bal over. Vier minuten later kwam Peters wederom in schietpositie na een aanval via Henk Bos en Gersom Klok maar deze keer bracht Swinkels met de voet redding. Daarna was het de beurt aan FC Eindhoven toen verdediger Civard Sprockel uit een hoekschop uithaalde maar opnieuw was Telgenkamp niet te vermurwen. Na een klein half uur werd de aanvalslust van de thuisclub echter beloond met de 1-0. Youri Loen bereidde de goal voor en Alexander Bannink werkte de kans met een beetje fortuin af: 1-0.

AT5W1582

Alexander Bannink (midden) scoort 1-0 (Foto: Gerrit Rijkens).

Fc Emmen - Eindhoven Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Genero Zeefuik tussen drie Eindhovenaren.
Genero Zeefuik wordt bijkans gewurgd door Frank Olijve na de 2-0 (Foto’s: Boudewijn Benting)

De 1-0 leek de ruststand te worden nadat FC Emmen eerst mazzel had met een vrije trap op de lat van Jari Vandeputte en de sterk acterende Alexander Bannink zag een inzet tot een hoekschop verwerkt. Maar op slag van rust werd de voorsprong toch nog verdubbeld. Nieuwkomer Genero Zeefuik had het aanvankelijk niet gemakkelijk. Hij werd constant gedekt door Civard Sprockel die in fysiek opzicht tegen Zeefuik was opgewassen. Maar de in de basis debuterende spits liet in de 45e minuut zijn sterke punt zien. Hij ontving de bal nota bene uit een ingooi, draaide kort weg van zijn tegenstander en haalde droog uit. Doelman Swinkels was kansloos en Zeefuik kon zijn trainer bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen.

AT5W1655

Genero Zeefuik deelt trainer Dick Lukkien in de vreugde.

AT5W1615

Het lijkt een slagveld waarbij Deniz Aslan geel krijgt.

FC Eindhoven was na rust uiteraard van plan iets aan de achterstand te doen en kreeg ook vlot een goede mogelijkheid via Jari Vandeputte maar meer dan een hoekschop leverde de mogelijkheid niet op. FC Emmen trainer Dick Lukkien: ,,In de rust had ik er op gehamerd goed te beginnen maar dat lukte in het begin niet. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kregen we meer controle.’’ Dat laatste werd nog beter na een doldrieste wissel van FC Eindhoven trainer Ricardo Moniz die in de 63e minuut drie wissels tegelijk bracht. Het bracht echter niet de gewenste verbetering bij de gasten en FC Emmen kon het duel redelijk gemakkelijk uit spelen. Het had in de slotfase zelfs nog kansen op een hogere uitslag dankzij de inbreng van invaller Viktor Maier. Hij bracht eerst Cas Peters in goede positie die evenwel rakelings overschoot. In de eerste minuut van de drie minuten extra tijd haalde Maier zelf uit maar zag zijn spetter op de paal belanden.

Trainer Dick Lukkien was uiteraard in zijn nopjes over het vertoonde: ,,Ik heb redelijk rustig op de bank gezeten. We hebben de eerste finale gehad en nu nog negen, te beginnen met aanstaande maandag tegen Telstar.’’

AT5W1765

Viktor Maier was dicht bij de 3-0.

CL2J9670

Dolle pret na het laatste fluitsignaal (Foto’s: Gerrit Rijkens).

FC Emmen-FC Eindhoven 2-0. 26. Bannink 1-0, 45. Zeefuik 2-0. Scheidsrechter: Blank. Gele kaart: Aslan, Lima (FC Emmen), Gunst, Caenepeel, Sprockel (FC Eindhoven). Toeschouwers: 3014.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Klok, Bos, Bannink (84.Maier), Olijve, Peters, Zeefuik (67. Türk).
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst (63. Da Silva), Vloet, Caenepeel, De Wilde, Uiterloo (63. Van de Velde), Vandeputte (63. Alemao), Lieder.