FC Emmen in slotfase nog naast Telstar

Het zag er somber uit voor FC Emmen. Met nog een kleine tien minuten te spelen stond er een onthutsende 2-0 achterstand op het scorebord in Velsen-Zuid. Een niet eens onverdiende stand omdat de Emmenaren nauwelijks in de wedstrijd hadden gezeten. Maar door onverwachte treffers van Youri Loen en Issa Kallon, met een voor hem ongehoorde kopgoal, rolde er toch nog een 2-2 eindstand uit de bus.

Trainer Dick Lukkien had, niet onlogisch, dezelfde elf die een paar dagen eerder FC Eindhoven versloeg het vertrouwen gegeven. Maar de basisformatie acteerde tegen het lager geklasseerde Telstar verre van indrukwekkend. In de eerste helft werd er geen enkele reële scoringskans gecreëerd. Op een vrije trap na in de slotseconden van Youri Loen die de bal van net buiten de zestien in de bovenhoek stuurde maar een redding van Telstar doelman Boy de Jong voorkwam een Emmer doelpunt. Op dat moment stond het echter reeds 1-0 dankzij een treffer van de Japanner Naoyuki Yamazaki, zijn eerste in dienst van Telstar. Zijn bewaker Youri Loen gaf de ruimte na een pass van Denis Mahmudov en Yamazaki werkte de mogelijkheid keurig af.

AT5W1855

Naoyuki Yamazaki (links) passeert Dennis Telgenkamp.

AT5W1932

Cas Peters ontwijkt een tackle van Toine van Huizen (3).

AT5W1916

Deniz Aslan (links) lijkt bezig zijn tegenstander te ontkleden.

Er moeten in de rust in de Emmer kleedkamer pittige gesprekken zijn gevoerd maar op het veld was aanvankelijk weinig verbetering te bespeuren. Wel een kansje voor Frank Olijve maar zijn schot werd over getikt. FC Emmen had overigens wel een opvallende voorsprong op het gebied van hoekschoppen met slechts drie voor de thuisclub en liefst tien voor de Emmenaren. Er sproot echter weinig gevaar uit en tot overmaat van ramp incasseerde de Drentse formatie vrij vlot een tweede treffer. Henk Bos liet Denis Mahmudov in de zestien lopen en de Telstar speler bedankte zich met een fraaie treffer. Doelman Dennis Telgenkamp was kansloos op het diagonale schot: 2-0.

AT5W2022

Youri Loen (27) krijgt de felicitatie van Oguzhan Türk na de 2-1.

AT5W2054

Het was vallen en opstaan voor Genero Zeefuik.

AT5W2042

Issa Kallon (23) heeft zojuist voor de gelijkmaker gezorgd (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Dick Lukkien greep met een uur te spelen in met een dubbele wissel, Kallon en Türk voor Aslan en Olijve, maar FC Emmen werd nog steeds niet goed wakker. Doch zeven minuten voor het einde bood zich een mogelijkheid toen de verder vrij onopvallende Genero Zeefuik, die de negentig minuten wel vol maakte, net buiten de zestien werd neergehaald. Youri Loen toonde zich een echte specialist en joeg de bal in de voor hem linker bovenhoek: 2-1. Loen werd direct gewisseld wat op zich niet logisch leek omdat zich nog best een tweede kans voor hem zou kunnen aandienen en die kwam er ook bijna, maar de wissel was vermoedelijk al gepland. FC Emmen oefende opeens wel druk uit maar de tijd liep de Emmenaren weg. De negentigste minuut liep al toen plotseling Issa Kallon, de kleinste man van het veld, een voorzet van Gersom Klok langs doelman De Jong kopte: 2-2. Telstar was verbijsterd en FC Emmen wellicht ook een beetje gezien de miraculeuze ontsnapping.

*Aanstaande vrijdag komt FC Oss naar Emmen. Josimar Lima zal echter in de opstelling ontbreken wegens zijn vijfde gele kaart.

Telstar-FC Emmen 2-2. 24. Yamazaki 1-0, 56. Mahmudov 2-0, 83. Loen 2-1, 90. Kallon 2-2. Bannink, Lima, Klok (FC Emmen). Scheidsrechter: Manschot. Gele kaart: Knol, Korpershoek, Zamouri (Telstar). Toeschouwers: 1263.
Telstar: De Jong; Van Huizen, Van den Broek, Van Iperen, Tutuarima, Yamazaki, Abdulahi (80. Donald), Korpershoek, Dzepar (70. Zamouri), Serrarens, Mahmudov (90. Knol).
FC Emmen: Telgenkamp; Loen (83. Maier), Siekman, Lima, Aslan (60. Kallon), Olijve (60. Türk), Bannink, Bos, Klok, Zeefuik, Peters.