Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil nare smaak wegspoelen


Met nog twee thuiswedstrijden te gaan moet FC Emmen behalve de sportieve plicht vervullen ook een gebaar richting publiek maken door zich met volledige overgave op het duel te storten meent trainer René Hake. ,,Het is erg belangrijk om goodwill te kweken in die laatste wedstrijden met het oog op het komende seizoen. Als we laten zien dat het goede voetbal dat we in een eerdere fase van de competitie speelden geen toeval is kunnen we het jaar met een redelijk goed gevoel afsluiten.’’


In de selectie van FC Emmen zijn wel noodgedwongen een aantal wijzigingen aangebracht. Zo is Bart de Groot wegens zijn zevende gele kaart geschorst. Tjaronn Chery viel in Velsen Zuid uit met irritatie aan een knie en krijgt een weekje rust. Reservedoelman Diederik Bangma is ook nog niet fit en in Jurjen Wouda zal er vermoedelijk een vervanger op de bank zitten. De grootste aderlating is het ontbreken van Eldridge Rojer die wellicht de meest constante speler van het seizoen was. Een gescheurde kruisband betekent vermoedelijk dat hij voor de winterstop van het komende seizoen niet terug keert.

*Momenteel traint Theo Vogelsang met de selectie mee. De Duitse aanvallende middenvelder staat bij FC Twente onder contract en was verhuurd aan Go Ahead Eagles. Wegens een meningsverschil stapte hij echter de vorige week op. Vogelsang is een goede bekende van René Hake die hem in Enschede een aantal jaren onder zijn hoede heeft gehad.

*Voorafgaande aan FC Emmen-FC Den Bosch speelt het Nederlands CP-team een oefenwedstrijd tegen het Nederlands burgemeesterselftal. Het duel is een voorproefje op het WK CP voetbal dat over twee maanden in Drenthe wordt gehouden. Zestien landen doen een gooi naar de wereldtitel en de opening (op 17 juni) en de finale (1 juli) vinden plaats in het Univé-stadion van FC Emmen. Ook Hoogeveen en Assen zijn speelsteden tijdens het WK. CP staat voor Celebrale Parese, een motorisch probleem als gevolg van een hersenbeschadiging.