De pijp is helemaal leeg bij FC Emmen

Een minuut stilte ter nagedachtenis van Wiel Coerver (Foto; FC Emmen Media)

Een doel voor FC Emmen zou nog kunnen zijn het puntentotaal van het vorige seizoen te overtreffen. In het vorige, mislukte seizoen 2009/10 behaalde FC Emmen 38 punten en met nog twee duels te gaan staat de ploeg nu op 34. Met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht en de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven voor de boeg wordt ook dat nog een lastig verhaal. Ook al omdat in deze fase de blessures opeens als rijpe appels van de boom vallen. Tjaronn Chery en Eldrigde Rojer ontbraken reeds waarbij Rojer vermoedelijk pas vlak voor de komende winterstop op zijn vroegst weer speelklaar zal zijn. In de wedstrijd tegen FC Den Bosch ging vervolgens eerst Guus de Vries halverwege de eerste helft naar de kant naar aanleiding van zijn actie die FC Den Bosch een strafschop opleverde. Aanvoerder Ruud ter Heide hield het een helft vol en Randy Wolters, die in volle sprint opeens omviel, moest na een uur spelen naar de kant.

Paco van Moorsel (17) klopt Harm Zeinstra vanaf elf meter (Foto: Gerrit Rijkens)

Het zit trainer René Hake dus niet mee die zonder twijfel met weemoed terug denkt aan die fraaie reeks van negen ongeslagen duels eerder in de competitie. Voor de zoveelste keer moest hij nu weer het woord ‘teleurstelling’ in de mond nemen. ,,FC Den Bosch is met die strafschop en twee spelhervattingen wel erg gemakkelijk aan de doelpunten gekomen. Na de 0-1 was het natuurlijk nog niet gebeurd maar na de 0-2 waren we niet bij machte de wedstrijd nog om te draaien. Vooral in de eindfase waren we niet doortastend genoeg. We waren van plan het publiek nog iets te laten zien maar bleken daartoe jammer genoeg niet in staat.’’

Verzorger Jan Haak probeert Ruud ter Heide op te lappen (Foto: Boudewijn Benting)

FC Den Bosch kwam in de 19e minuut op voorsprong toen scheidsrechter Abbink een charge van Guus de Vries op de benen van Kees van Buuren met een strafschop waardeerde. Paco van Moorsel schoot zijn ploeg daaruit op 0-1. In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde hij de voorsprong toen hij uit een hoekschop koppend doelman Harm Zeinstra klopte. Na de pauze toonde FC Emmen best goede wil maar dat was niet voldoende om de gasten ongerust te maken. Twaalf minuten voor het einde van de pijniging werd het zelfs nog 0-3 toen invaller Tom van Weert op dezelfde manier als Van Moorsel bij de 0-2 er 0-3 van maakte. Scheidsrechter Abbink besloot geen extra tijd bij te tellen en dat was een wijze beslissing.

FC Emmen-FC Den Bosch 0-3. 19. Van Moorsel 0-1 (strafschop), 45. Van Moorsel 0-2, 78. Van Weert 0-3. Scheidsrechter: Abbink. Gele kaart: Guus de Vries, Johnny de Vries en Wolters (FC Emmen), Van Buuren, Van Moorsel en Hofstede (FC Den Bosch). Toeschouwers: 3913.
FC Emmen: Zeinstra; Görtz, Fischer, Zimmerman, Guus de Vries (23. Van der Ven), Velda, Poldervaart, Johnny de Vries, De Visscher, Ter Heide (46. Denissen), Wolters (60. Mitrovic) .
FC Den Bosch: De Ruiter; Scheimann, Hofstede, Peters, Van Buuren, Vorthoren, Van Moorsel (80. Kousemaker), Van Dinther (86. Van den Berg), Verbeek, Bakx (71. Van Weert), Reniers.

FC Den Bosch doelman Wesley de Ruiter staat onder druk (Foto: FC Emmen Media)

Erik van der Ven (rechts) kwam voor het eerst dit seizoen in actie (Foto: FC Emmen Media).