Jeugdteams FC Emmen scoren er lustig op los

RJO Heerenveen/Emmen C2-GRC Groningen C1 10-0
Op papier was nummer voorlaatst GRC een gemakkelijke opponent maar de Groningers boden aanvankelijk hardnekkige tegenstand. Eigenlijk het gebruikelijke beeld: de tegenstanders kunnen het een kwartier of twintig minuten aardig bijbenen en worden dan op kwaliteit en conditie door de Emmenaren gesloopt. De eerste goal viel deze keer pas in de 23e minuut door Matthijs Hensens met een mooie diagonale uithaal. Daarvoor hadden de Emmenaren al via o.a. dezelfde Hensens en Tom Heerkes kansen laten liggen. De rust werd bereikt met een 4-0 voorsprong. Stefan Kikkert (29e), Bjorn Berends (33e) en Matthijs Hensens (34e) waren hiervoor verantwoordelijk. Hoewel coach Brugt Bergsma na de thee vijf maal wisselde verminderde dat de doelpuntenhonger niet. Achtereenvolgens Sander Boer, Tom Heerkes, Stefan Kikkert, Sadik Spijodic, Bjorn Berends en nogmaals Sadik Spijodic bepaalden de eindstand op 10-0. Tussen de bedrijven door bleven ook nog diverse mooie kansen onbenut.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik (40. Van Oostrum); Arends, Graver, Leon Berens (43. Sanafikha), Baas, Nijkamp, Heerkes (46. Kroeze), Boer (42. Zeilstra), Kikkert, Hensens (36. Spijodic).

Matthijs Hensens haalt uit voor de 1-0……..

…en krijgt daarvoor een knuffel van Sander Boer.

Stefan Kikkert zet hier de C-jeugd op 2-0.

Verdediger Lars Baas (rechts) verovert de bal.

GRC Groningen D1-RJO Heerenveen/Emmen D2 0-5
Het zware programma van de laatste weken was er debet aan dat de koploper uit Emmen minder vloeiend spel ten beste gaf. Het tempo lag niet al te hoog en er werden in de beginfase betrekkelijk weinig doelrijpe kansen geschapen. Na een kwartier werd de score open gebroken door Levon van Dijk. Hij deed dat vanaf elfmeter na een overtreding op Jan Scholten. Voor de pauze werd er nog een treffer aan toegevoegd. Thom Scheper zette Jochem Scholten in scoringspositie en die weet wel raad met de kansen: 0-2. GRC had in de eerste helft ook mogelijkheden maar doelman Vincent Beugelink speelde een prima wedstrijd. In de tweede helft maakte FC Emmen iets meer indruk wat mede te danken was aan het inbrengen van de eerstejaars D’tjes die voor een frisse wind zorgden. Rogier Luiken (assist Leon Harms), Emil Bijlsma en Lorenzo Hindriks (assist Kay Hoogeveen) bepaalden de eindstand op 0-5.
De strijd aan de kop met vv Emmen D1 duurt onverminderd voort. De D’s van de VV Emmen wonnen thuis met 5-3 van HZVV D1 na bij rust tegen een 1-3 achterstand te hebben aangekeken.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Muusse (50. Timmer), Levon van Dijk, Luiken, Bos, Roelof van Dijk (31. Fokke), Bijlsma, Scheper (31.Harms), Jan Scholten (45. Hoogeveen), Jochem Scholten (40. Spang), Lambers (40. Hindriks).