Terug naar overzicht Terug

D-jeugd schakelt FC Groningen/Cambuur uit


De combinatie FC Groningen/Cambuur D1 eindigt als tweede in de eerste divisie C achter kampioen Vitesse/AGOVV en mocht daardoor het duel in Emmen als favoriet in gaan. Maar de Emmenaren namen vanaf de start resoluut het heft in handen en schoten de gasten al binnen tien minuten op een 2-0 achterstand. Emiel Bijlsma tikte in de tweede minuut de 1-0 binnen en Jochem Scholten verhoogde na aangeven van Thyrann Lambers tot 2-0. De bezoekers kwamen terug tot 2-1 maar nog voor de pauze was opnieuw Jochem Scholten succesvol met wederom Thyrann Lambers als aangever. De Emmenaren maakten een bijna volwassen indruk waardoor de Gronings/Friese combinatie maar zelden tot het doel van Vincent Beugelink konden doordringen. Ook na de pauze kwam er geen verandering in het spelbeeld met een fris van de lever spelende Emmer formatie die in Jochem Scholten een perfecte afmaker had. Hij scoorde ook de 4-1 en 5-1 respectievelijk met assists van Jan Scholten en Frank Fokke.
Door de zege zijn de Emmenaren doorgedrongen tot de halve finale van het noordelijke bekertoernooi. Het verdedigt daarin de kleuren van de voetbalacademie RJO Heerenveen/Emmen omdat de D1 zich in Heerenveen door Groningen/Cambuur D2 liet uitschakelen.
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink: Muusse (55. Spang), Levon van Dijk, Luiken, Bos (45. Harms), Roelof van Dijk, Scheper (40. Fokke), Bijlsma, Jan scholten (55. Hindriks), Lambers, Jochem Scholten (55. Hoogeveen).