FC Emmen vrijdagavond thuis tegen MVV

MVV heeft zich op de valreep nog versterkt met een aanvaller. Ebrima Ebou Sillah komt voor een seizoen naar Maastricht en wordt gehuurd van FC Brussels. Voor trainer Robert Maaskant is het een oude bekende want hij had de 27-jarige Gambiaan al tweemaal bij RBC Roosendaal onder zijn hoede. Sillah kwam zowel in het seizoen 2002/03 als in het seizoen 2005/06 uit voor RBC en scoorde negen maal in 35 competitieduels. Sinds de zomer van 2006 staat Sillah onder contract bij FC Brussels. Nadat hij vorig jaar in de eerste seizoenshelft veertien wedstrijden had gespeeld, verhuurde de Belgische club hem aan Hapoel Petach Tikva.

Sillah moet de Maastrichtse aanval meer stootkracht geven want in vier duels werd tot nu toe slechts drie maal gescoord. De Gambiaan trainde donderdag voor het eerst mee en kan in principe vrijdagavond in Emmen van de partij zijn.

MVV staat na een goede start sinds maandagavond weer met beide benen op de grond. De Maastrichtenaren verloren pijnlijk bij FC Eindhoven: 3-1.  MVV kwam snel op voorsprong via Jo Vermast, maar na de gelijkmaker van Fabio Caracciolo (ex-MVV) was de ploeg de weg kwijt. Güngor strafte vlak na rust slap ingrijpen van de MVV-defensie af. Zelfs met elf tegen tien, na een rode kaart voor Kevin Diaz, was MVV machteloos.

Ook FC Emmen heeft dus vrijdagavond iets goed te maken na het 2-1 verlies bij FC Dordrecht hoewel de nederlaag, hoe onwelkom ook, niet zo pijnlijk was. FC Dordrecht heeft een goed elftal waarover nog vele clubs zullen struikelen. FC Emmen kreeg ook best goede mogelijkheden (Geoffrey Verweij!) maar twee minuten even niet bij de les kostte twee tegengoals. Tegen MVV kan Jannes Wolters weer van de partij zijn waarvoor waarschijnlijk Morten Friis op de reservebank zal moeten plaatsnemen.