FC Emmen pakt punt ondanks man-minder

FC Emmen en MVV hebben er een amusante avond van gemaakt in een duel waarin van alles gebeurde. Dat de Emmenaren op het eind tevreden waren met het 1-1 gelijke spel vond zijn oorzaak in het feit dat de ploeg vanaf de 36e minuut met tien man moest spelen. Ronald Breinburg maakte op dat moment een forse overtreding op Robert van Boxel die door scheidsrechter Mario Diks met een rode kaart werd bestraft. De kaart was niet onverdiend maar de plaats waar het gebeurde, op de helft van MVV, was op zijn minst niet erg logisch.
Scheidsrechter Mario Dijks speelde overigens een belangrijke rol. Trainer Robert Maaskant stipte het zijdelings aan met de woorden ” het arbitrale trio had een moeilijke avond.” Er werden nogal wat forse overtredingen gemaakt waarbij hij voortdurend de mobiele ambulance liet aanrukken maar wat erger voor FC Emmen was dat hij de kaarten nogal eenzijdig in het nadeel van de thuisploeg uitdeelde: namelijk één rode en drie gele voor FC Emmen en eentje helemaal op het eind voor de Limburgers. Het trio zat er verder nogal eens naast met de waarnemingen, er werd een hoekschop gegeven die geen hoekschop was en vervolgens met enige omwegen de gelijkmaker voor de gasten opleverde. Daar stond tegenover dat de openingsgoal van FC Emmen in de ogen van Maaskant wegens buitenspel had moeten worden geannuleerd. Tegen elkaar weggestreept bleef er uiteraard nog steeds een gelijkspel over.
FC Emmen kende een prima start met een strak schot van Christy Bonevacia in de vierde minuut en amper een minuut later een kans voor Roy Stroeve die naast lepelde. Tien minuten later werd de wedstrijd twee minuten stilgelegd wegens een blessure voor assistent-scheidsrechter Rijser die werd vervangen door de vierde man IJsbrandy. De wachttijd haalde het ritme er een beetje uit maar de openingstreffer van FC Emmen zorgde voor een opleving. Een lange bal van achteruit werd door Roy Stroeve doorgetikt op Geoffrey Verweij die plots helemaal vrij stond. Deze keer werkte hij het koeltjes af maar raakte wel bij deze actie geblesseerd. Hij hield het na de rust nog vijf minuten vol voordat hij zich moesten laten vervangen door Morten Friis. Op slag van rust raakte ook Sergio van Dijk in de kreukels maar keerde na de pauze wel terug. Omdat MVV bij deze actie een gele kaart werd onthouden zorgde het voor een redelijk gespannen sfeertje binnen en buiten de lijnen.
MVV dat de wedstrijd niet overdreven offensief was begonnen koos volgens trainer Robert Maaskant na de rust rigoreus voor de aanval. ,,Er is een stormloop richting doel FC Emmen geweest.” Dat laatste viel nogal mee want FC Emmen was aanvankelijk veel gevaarlijker met counters. Het grootste gevaar voor FC Emmen was het onzekere optreden van doelman Thomas Villadsen die de maandag er voor nog een puike wedstrijd had gespeeld. Het liep met een sisser af want hij werd uiteindelijk slechts een keer gepasseerd. Dat was nog onverdiend ook omdat de goal, ingekopt door Günter Thiebaut, ontstond uit een hoekschop die geen hoekschop was. Gerry Hamstra: ,,Dat mag wel zo zijn maar ik kijk meer naar de manier waarop die Thiebaut zo maar kon inkoppen.” In de 83e minuut kreeg MVV nog een geweldige mogelijkheid op de winnende treffer toen Jo Vermast ongehinderd kon inkoppen. Doelman Villadsen greep niet in waar hij dat wel had moeten doen maar gelukkig voor hem en FC Emmen kopte de Belg naast.
FC Emmen-MVV 1-1. 32. Verweij 1-0, 63. Thiebaut 1-1. Rode kaart: 36. Breinburg (FC Emmen). Gele kaart: Bonevacia, Stroeve en Wolters (FC Emmen), Winkens (MVV). Scheidsrechter: Diks. Toeschouwers: 3118.
FC Emmen: Villadsen; Danny van Dijk, Van der Kruis, Breinburg, Bevaart; Wolters, Bonevacia, Verweij (50. Friis), Stroeve, Haemhouts, Sergio van Dijk (83. Dost).
MVV: Van der Ban; Winkens, Haarstrup, Tobiasen (88. Huisman), Bryssinck; Vermast, Gomez, Van Boxel (61. Siahaya); Sillah, Thiebaut, Daemen (46. Di Lallo).

Sergio van Dijk kopt met drie MVV’ers in de buurt.

Geoffrey Verweij lanceert een kopbal (Foto’s Henk Benting)

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg geeft advies terwijl official IJsbrandy op punt staat in te vallen.

Mark Bevaart duelleert met MVV nieuwste aanwinst Ebou Sillah.

Scheidsrechter Diks heeft het geel klaar, Thomas Villadsen: ,,Bij ons in Danmark doen we het anders.”