Terug naar overzicht Terug

FC Emmen vrijdag thuis tegen Helmond Sport


Er heerste verbijstering afgelopen vrijdag in Apeldoorn. Het gemak waarmee de doelpunten werden weggeven, was onvoorstelbaar. Het leek alsof de verdedigers lood in de benen hadden, dezelfde verdedigers die niet zo lang daarvoor in vier achtereenvolgende competitieduels slechts een tegengoal hadden geïncasseerd. Het kan dus gewoon veel beter en dat zal tegen Helmond Sport ook moeten. De Brabanders vormen immers een van de verrassingen in het huidige seizoen. Helmond Sport kende een geweldige competitiestart met vijftien punten, het maximale, uit de eerste vijf wedstrijden. Het voerde vier speeldagen lang de ranglijst aan. Helmond Sport heeft met Emrullah Güvenc een opvallende schutter in de gelederen die in die reeks van vijf duels liefst negen keer scoorde. Het leverde hem de bronzen stier als zijnde de beste speler van de eerste periode op.

Intussen is bij Helmond Sport het tij wel een beetje gekeerd. In de laatste vier competieduels werden slechts drie punten behaald uit evenzovele gelijke spelen waardoor de zo zeker lijkende eerste periodetitel aan Helmond Sport voorbij ging. Ook het bekertoernooi leverde geen succes op want Helmond Sport werd door de amateurclub Xerxes uitgeschakeld. Afgelopen vrijdag leek het thuis tegen Go Ahead Eagles zelfs op een nederlaag uit te draaien tot Jop van der Linden, nota bene het vorige seizoen speler van Helmond Sport maar nu in dienst van Go Ahead Eagles, in de voorlaatste minuut de bal in eigen doel werkte. 

Trainer Eric Meijers van Helmond Sport, heeft echter wel goede redenen voor de magere resultaten in de afgelopen weken. Tegen Go Ahead Eagles ontbraken diverse basisspelers wegens blessures en in het geval van Zarko Grabovic door een schorsing. Meijers kon niet over Sebastian Stachnik, Mees Siers en Emrullah Güvenc beschikken. De topscorer van de eerste vijf weken raakte in de afgelopen vier duels in een depressie en zelfs een strafschop was niet aan hem besteed. Een duidelijke reden voor zijn terugval was er niet maar hij oogde vermoeid. Of deze spelers tegen FC Emmen van de partij kunnen zijn, is nog een vraag behalve dan Grabovac die nog geschorst is. 

Apeldoorn moet dus een eenmalig incident blijven, dat beseft trainer Joop Gall en uiteraard ook de spelersgroep van FC Emmen ten volle. De ploeg maakt duidelijk vorderingen ten opzichte van de voorgaande seizoenen wat ook uit de cijfers blijkt. Als voorbeeld het aantal punten na de eerste negen wedstrijden in de laatste vier seizoenen.
2009/10: 9 wedstrijden, 2 punten.
2010/11: 9 wedstrijden, 6 punten
2011/12: 9 wedstrijden, 4 punten
2012/13: 9 wedstrijden, 9 punten.