Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op zoek naar revanche


De horror beelden van het duel AGOVV-FC Emmen, het gedeelte waarop de tegengoals werden getoond, hebben de groep aan het denken gezet. Joop Gall: ,,Het had o.a. met de omschakeling van aanval naar verdedigen te maken en elkaar onvoldoende te steunen. Het uitvallen van Jorrit Kunst had ook een negatief gevolg. Kay Velda ging toen linksback spelen maar dat leidde tot een desorganisatie. Kunst zal er overigens vrijdag niet bij kunnen zijn. Hij heeft last van een lies en kreeg deze week ook nog hinder van buikgriep. Hij wordt vervangen door Kevin Görtz. Shkodran Metaj had daar ook wel kunnen spelen maar we hebben voor de snelheid van Kevin gekozen. Mauricio Mazzetti was wellicht ook nog een mogelijkheid maar hij is geblesseerd geraakt met een probleem aan een kniepees.”
De basisopstelling tegen Helmond Sport verschilt op drie plaatsen met die van vorige week vrijdag. Naast Kevin Görtz zijn Rutger Worm en Anmar Almubaraki nieuw in de basis. Norair Mamedov en Alexander Bannink zijn naar de reservebank verwezen.
Joop Gall ziet het momenteel in een dipje zittend Helmond Sport niet als een gemakkelijke prooi. ,,Ze hebben nogal wat blessures en ik weet nog niet wie er vrijdag wel of niet spelen. Maar ze hebben bijvoorbeeld afgelopen vrijdag wel veerkracht getoond door een 0-2 achterstand tegen Go Ahead Eagles op te halen. En mocht topscorer Güvenc niet kunnen spelen hebben ze altijd Quekel nog achter de hand.”
Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Görtz, Velda, Worm, De Wit, Wijks, Weghorst, Almubaraki.