Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd naar naar Wijde Wormer


FC Emmen moet aanstaande vrijdag op bezoek bij een tegenstander waar tegen het nog nooit heeft gespeeld. Jong AZ is immers nieuw dit seizoen in de Jupiler League na het afgelopen seizoen het kampioenschap in de tweede divisie te hebben behaald. Wel heeft Emmen competitieduels met het grote AZ uitgevochten maar dat was in lang vervlogen tijden. FC Emmen moet afreizen naar het AFAS trainingscomplex van de Alkmaarders, een schitterend onderkomen voor de jeugdopleiding dat merkwaardigerwijs dichterbij Amsterdam ligt dan bij Alkmaar.


FC Emmen-trainer Dick Lukkien heeft geen aanleiding gezien de basisopstelling te veranderen. FC Emmen begint daarom  voor de derde achtereenvolgende week met dezelfde opstelling die er als volgt uit ziet: Telgenkamp; Bakker, Veldmate, Veendorp, Klok, Chacon, Ben Moussa, Loen, Peters, Haydary, Bannink.

FC Emmen reist naar Wijde Wormer als een nog steeds ongeslagen elftal. Bij winst, of gelijkspel, gaat de reeks ongeslagen duels naar de dubbele cijfers. Nog geen clubrecord overigens want dat ligt nog ver weg. Het clubrecord staat op zeventien en werd in het seizoen 1995/96 behaald. Emmen werd toen van 20 september 1995 tot en met 10 februari 1996 niet verslagen. Het was overigens het seizoen waarin AZ kampioen werd na een lang gevecht om de titel met Emmen. Van de spelers en coaches die vrijdagavond tegenover elkaar hebben twee dat seizoen meegemaakt. René Grummel was toen speler en nu assistent-coach van FC Emmen en Martin Haar was destijds assistent-coach van AZ en nu hoofd-coach van Jong AZ.

Na de wedstrijden van afgelopen weekeinde neemt FC Emmen de vierde plaats in maar FC Oss kan de Zuidoosthoekers in theorie nog passeren. Het heeft een wedstrijd achterstand en bij winst neemt FC Oss de vierde plaats over. Ook Jong AZ heeft nog een duel achterstand en dat is de wedstrijd tegen FC Oss die moet worden overgespeeld wegens onvoldoende kennis van de reglementen bij Jong AZ. Merkwaardigerwijs is de eerstvolgende tegenstander van FC Emmen na het duel tegen Jong AZ juist FC Oss dat vrijdag over een week in Emmen op bezoek komt.

Jong AZ begon het seizoen imponerend met twee overwinningen op rij maar heeft dat niet vol kunnen houden. Daarna werd slechts twee keer gewonnen waarvan eentje, tegen FC Oss, uit de boeken is gehaald. Opvallendste speler was tot nu toe spits Fred Friday die drie keer werd opgesteld en daarin vier keer scoorde. Verder maakte het voormalige grote Ajax talent Ricardo van Rhijn de laatste weken deel uit van de Jong AZ selectie maar zal vrijwel zeker het komende weekeinde in de hoofdmacht starten. Vaste doelman is de 22-jarige Nick Olij die op één na alle wedstrijden heeft gekeept.