Terug naar overzicht Terug

Laatste nieuwe stoelen in JENS Vesting geplaatst


De tribunestoelen van de JENS Vesting waren menigeen al enige jaren een doorn in het oog. FC Emmen, McDonalds Emmen en provincie Drenthe hebben samen geïnvesteerd om de door weer en wind sterk verkleurde tribunestoelen te vervangen. Het project is uitgevoerd door een groep langdurig werkzoekenden.  Zij hebben samen met vrijwilligers van de club ruim een half jaar gewerkt om de tribunes weer in de clubkleuren rood-wit te krijgen. Door dit werkgelegenheidsproject hopen de bestuurders dat de afstand tot de arbeidsmarkt voor deze mensen is verkleind. Binnen dit stoelenproject is dit laatste ook uitstekend gelukt aangezien een aantal deelnemers inmiddels is uitgestroomd naar regulier werk.


 

De JENS Vesting

Reinier Hiddink van McDonalds Emmen: “We hebben hier in Emmen een meer dan prachtig Wildlands en Atlas Theater gebouwd en ook een schitterend Centrumplein aangelegd, dan moet ook het stadion van dat andere sterke merk, FC Emmen, er toch ook als een aantrekkelijk plaatje bijliggen? Dat was voor ons reden om een financiële bijdrage te leveren aan de upgrade van het stadion.”

Uithangbord voor de provincie

Gedeputeerde Henk Jumelet: “FC Emmen heeft van de upgrading van het stadion een werkgelegenheidsproject gemaakt. Samen met het UVW zijn mensen benaderd die al langdurig zonder werk zaten. Door ze enkele maanden weer te laten deelnemen aan het arbeidsproces hopen wij dat zij sneller aan een vaste baan komen. Hiermee hopen we werk met werk te hebben gemaakt. Het logo (de vlag) van de provincie is weer prachtig in de tribune aangebracht en het stadion ligt er weer goed verzorgd bij  en is daarmee een prima uithangbord voor de provincie Drenthe.”

FC Emmen blij met upgrading

Algemeen directeur Wim Beekman van FC Emmen: “Wij zijn als club vanzelfsprekend erg blij met dit initiatief. Onze seizoenkaarthouders kunnen nu tenminste weer op hun vertrouwde rode en witte stoeltjes gaan zitten en daarnaast pronkt het logo van Drenthe ook weer prachtig in onze Oost-tribune. Al met al iets om trots op te zijn. Daarnaast zijn wij erg verheugd over het feit dat een aantal van de deelnemers ook daadwerkelijk via dit opstapje een laatste zetje in de rug heeft gekregen en inmiddels een baan heeft gevonden. Is het uiteindelijk win-win-win geworden!”.

laatste stoel

Foto: Henk Jumelet en Reinier Hiddink plaatsen in eendrachtige samenwerking de laatste nieuwe tribunestoel. (Foto: Boudewijn Benting).